Svar på söndagsfrågor del 2

Här kommer sista omgången med frågesvar för den här omgången :) 

Hvordan jobbet dere med Focus for å få bort underhalsen på han?
Egentligen gör vi inget annat än att försöka få honom att arbeta i så korrekt form som möjligt, så ofta som möjligt. Det finns nog inget annat att göra egentligen, så det gäller bara att ge det tid. En häst som blivit såpass felriden kan inte gå i helt korrekt form med en gång utan det gäller att ta det hela successivt :) 

Kommentar om Norska cecilies ritt i Falsterbo? O förklaringen? Länge sen jag sett något så fult!
Sjukt! Har sett båda rundorna och de såg förjävliga ut båda två, och det är en ren skandal att hon inte fick något straff. Jag känner lite att om inte hon fick böter/avstängning, vad tusan behöver man då göra för att få en konsekvens av sitt handlande? Döda hästen?! Känns ju lite så... Hennes pressuttalande var också bland det löjligaste jag läst. Den enda anledningen till att hon går ut och säger det hon gör är pga att hon skäms och är rädd för att förlora sponsorer/sitt rykte, inte för att hon på riktigt är ångerfull gällande sin häst. Då hade hon aldrig gjort som hon gjort från början, och sen såg jag att hon spöade upp en häst ordentligt även i fredags (på derbykvalet), och har hört från andra att hon gjort det förut med. Sjukt dålig bortförklaring dessutom att hon var tvungen att använda spöet pga att hon inte kunde använda sitt ena ben ordentligt. En skicklig ryttare och hästmänniska skulle aldrig låta sina egna kroppsliga brister gå ut över hästen på det viset. Vänta ett par månader med att tävla då, om du brutit benet och inte kan ge hästen de förutsättningar den behöver! Men återigen, det var inte sanningen utan något som hon eller hennes PR-agent kom på bara för att det skulle låta bra utåt sett. Nej, fy! Jag har verkligen ingen respekt för människor som behandlar hästar på det här sättet. Någon som hon borde aldrig få ha häst någonsin igen... Jag förlorar dessutom ännu mer respekt till ridsporten i och med denna händelse (ni vet ju redan att vi är rätt kritiska till mycket inom ridsporten) för de ledande aktörerna bevisar ännu en gång att människans ego prioriteras högre än hästens välmående inom sporten.

Börjar Emma redan vara sugen på att tävla med Bella?
Faktiskt inte, haha. Nu i sommar så har jag varit/kommer jag vara borta så himla mycket, så jag rider i princip bara halva veckor nu. Därför känner jag att jag behöver rida och träna mer innan jag kommer känna mig redo och sugen på att tävla :) Antagligen sker första tävlingen tidigt i höst skulle jag tippa på. 

I vilken ålder skulle ni vilja ha barn?
Anna: Det känns så himla svårt att sätta ålder på detta, men gärna första barnet innan 30 i alla fall. 
Emma: Håller med Anna om att det är en svår fråga att svara på. Mamma blev gravid när hon var 30 och fick mig när hon var 31, och det tycker jag låter rätt lagom, haha.

Shoppade Emma nåt under fhs? O kommer de en haul på de isf?
Jajamen :D Haul kommer på måndag!

Hur tänker/gör ni (kanske framförallt Anna) för att komma över hopprädsla?
Egentligen gäller det bara att hoppa så regelbundet som möjligt, och göra det på en häst som du känner dig trygg med. Anna känner sig inte så hopprädd för tillfället, men har inte heller något sug av att tävla. Jag känner mig också mycket mer säker i hoppningen när hästen känns välriden och är väl framme för skänkeln. Då känner jag att jag har bättre kontroll på allt, men samtidigt behöver jag träna på att faktiskt våga släppa kontrollen lite. Jäkligt svårt det där!

 
/ Emma
Kommentarer
Mia säger:

Tack för er kommentar om norskan. Precis sååå. Ni är rakt igenom bäst o skulle ridvärlden se ut som er så skulle alla ha det bra. NI ÄR BÄST BÄST🤗💚

Svar: Tack fina du ♥
Emma Elfstrand

2018-07-17 | 20:00:45
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen säger:

Såg cecilies ritt live på plats, och jag som inte ens är insatt i ridsporten satte halvt andan i halsen. Såg fruktansvärt ut.

Svar: Fy, det kan jag verkligen tänka mig! Är glad att jag inte var på plats då.
Emma Elfstrand

2018-07-17 | 21:18:33
Bloggadress: http://goforfit.se/
karoline.me säger:

Tack för bra svar angående den norska ritten, det behövs fler med erat tänk <3

Svar: Tack snälla ♥
Emma Elfstrand

2018-07-18 | 04:15:52
E säger:

Såg klassen på TV och jag blev riktigt illa till mods redan första gången Cecilie red igenom trekombinationen. Sen andra gången hon red var fruktansvärt. Gjorde ont att se, mådde typ illa. Fyyy usch alltså, stackars häst. Sen förklaringen efter var som ett skämt. Det går bara inte att förklara bort ett sånt beteende som hon uppvisade på banan.
Man kan ju undra vad som händer bakom kulisserna också...

2018-07-18 | 11:24:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: