Svar på söndagsfrågor del 2

Vilken av era hästar tror ni är följarnas favorit?
Anna: Jag vet att det är ganska blandat med vilka som är våra följares favoriter, men jag vet att Tage har charmat många. Jag förstår dem som har Tage som favorit, för han är väldigt söt och har sina egenheter, vilket jag tycker syns på filmer också! ;) 
Emma: Vi gjorde en liten undersökning på vår gemensamma instagram för ett tag sedan, och jag blev förvånad över hur jämnt det blev! Nu har vi inte räknat alla kommentarer (det var flera hundra stycken) men genom en överblick känns det som om det var 25/25/25/25 i princip :) Men som Anna skriver så är det många som charmas av just Tage!

Kan någon av er tänka sig att jobba som veterinär?
Anna: Nej, jag hade inte velat jobba som veterinär. Kanske främst för att jag vet att jag inte hade klarat av att plugga just det. Eller, det hade jag kanske, men den motivationen har inte jag(i alla fall inte som det ser ut idag, hehe).
Emma: Nej det är aldrig en dröm jag har haft eller som jag känt mig sugen på att läsa till, men jag kan tänka mig att det är ett roligt yrke om man älskar djur :) 

Favorit Youtubevideo att "tillverka"?
Anna: Jag tycker det absolut roligaste är Elfstrands testar! Vi måste se till att prova något nytt snart, när vår lilla semester är över :D
Emma: Håller med Anna där. Vi har varit dåliga på detta det senaste, men fler ska det bli!

Om ni fick välja bara en vegetarisk mat, vilken skulle ni välja då?😊
Anna: Får jag vara tråkig och välja vegotacos? Hehe... Det är sjukt gott! Eller någon bönburgare. Vi åt mat på Ten lanes i Skövde på min möhippa och deras bönburgare var SÅ god!
Emma: Haha, är vi samma person eller? Svarar precis samma som Anna på den här frågan. Alternativt någon vegetarisk pasta med svamp, typ pasta rosso.

Vad har ni för tips om man vill provrida en häst som inte är igång? Tycker ni att det inte är någon idé eller att man inte borde rida lika hårt som man gör på ett vanligt pass?
Om det går att rida på den litegrann så tycker jag absolut att man kan provrida :) Dock beror det kanske lite på varför den inte är igång också. Har den haft föl? Varit skadad? Jag hade inte provridit en häst som varit skadad och är under igångsättning och säljs i samma veva. Då vet man liksom inte om skadan faktiskt är bra eller inte. 
 
När ni skaffar nya hästar hur lång tid tar det innan ni börjar rida dom? Och anpassar ni er efter dom eller ser först till att hästen anpassar sig efter er?
Vi brukar longera eller promenera första och ev. andra dagen, men sen brukar vi sitta upp(om vi har utrustning för det förstås) :) Det brukar alltid bli några pass på banan först i rad, så man känner in hästen och hästen får känna in hemmamiljön lite, innan det blir ridning i skogen. Vi föredrar ju vartannat pass på banan/vartannat pass i skogen(generellt) så vi brukar köra det på alla hästar, men skulle det passa bättre med annat schema så lägger vi om det efter hand. 

Konstig fråga🙈men hur ofta tvättar ni era rid och stall kläder? Tittar på mina ridbyxor o de hålls aldrig rena inte heller västar o jackor. Så jag struntar ofta i att tvätta dem något ofta, typ aldrig. Låter sunkigt men fattar inte hur många kan se så stiliga ut hela tiden. Hästar är ju ett skitjobb😜...Ni är btw de bästa som finns. Fina ni ha en underbar sommar...
Oj, väldigt bra fråga faktiskt! Jag reflekterar inte så mycket över hur ofta jag tvättar, utan det sker när det blivit smutsigt typ, haha. Jackor och ridbyxor tvättas mer sällan än till exempel tröjor. Tröjor kan jag använda 2-3 gånger beroende på svettnivå innan de åker in i tvätten. Jag brukar försöka att variera ridbyxor för att dels undvika slitage på samma ridbyxa, men också undvika att de blir alltför smutsiga. Nu blir de såklart smutsiga ändå, men du förstår nog vad jag menar ;) Jackor tvättas kanske 3 gånger per säsong, men det beror också lite på. Så ja, väldigt svårt att sätta något specifikt tidsspann på det hela. 
 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: