Svar på söndagsfrågor del 1

Här kommer första delen med svar på söndagsfrågor för den här veckan! Det verkar för övrigt som om de flesta av er vill att vi kör söndagsfrågor varje vecka, så vi kommer fortsätta med det :D Ni är ju ändå så grymma på att komma på frågor så det finns alltid roliga frågor för oss att svara på. Ifall det inte är någon fråga som vi svarar på så beror det till största sannolikhet på att vi redan har svarat på den, så sök gärna i bloggen om det är något specifikt ni undrar!

Om ni fick säga tre saker som är bäst med att ha egen häst, vilka skulle det vara?
Att du verkligen får lära känna en häst på djupet och sätta upp en plan för bara er, du får umgås med den varje dag (om du vill) och du får rida när du vill.

Om ni var tvungna att gemensamt komma fram till EN häst att behålla tillsammans och sälja de andra tre, vilken häst skulle ni ha kvar och varför?
Vi är båda överens om att Focus hade varit den som fått stanna. Han är så psykiskt skadad just nu, så det hade känts alldeles för "riskfullt" att sälja honom. Boppen är gudasnäll, och vem som helst kan nästan rida honom, Bella är även hon en riktig ängel och Tage är också en snäll och stabil kille. Sen hade vi såklart inte sålt någon av dem till "vem som helst" utan varit extremt noggranna med vart de hamnade. 

Hur tycker ni att man ska skriva till en människa som har sin häst ute på annons, och man är intresserad av den hästen? För att inte låta för oseriös.
Om jag nu antar att detta är en häst du är intresserad av att åka och provrida så brukar jag bara skriva något i stil med "Hej, jag heter... och såg din annons på hästen... Jag är intresserad av att komma och kolla på hen. När skulle det passa dig?" Det är ganska onödigt att skriva för mycket i första mailet tycker jag, utan det är mycket smidigare för båda parterna om du sparar de flesta funderingar kring hästen tills ni ses i verkligheten. Sen blir det såklart skillnad om du köper en häst osedd eller har långt att åka. Har du långt att åka och vill veta mycket i förväg kan det därför vara bra att skriva det också skulle jag säga.

Vilken/Vilka av era hästar är i finast form just nu?
Jag skulle säga Tage och Focus! Tage har varit i riktigt fin form de senaste veckorna och Focus också efter sin igångsättning på bettlöst. Boppen rids inte just nu pga sitt sår (stygnen är borttagna och det är ihopläkt på utsidan, men eftersom han fick en så rejäl spark behöver han i alla fall vila veckan ut innan vi kan sätta igång honom lugnt igen) och Bella har vilat lite för mycket för att vara i så bra form som hon har varit i.

Om man skulle fått rida bettlöst i dressyr på tävling , hade ni gjort det då på ex Focus?
Det hade vi definitivt gjort!

Om ni fick frågan att vara med i; 
-Fångarna på fortet 
-Lets Dance 
-Farmen 
-Paradise Hotell 
-Robinson 
Skulle ni tacka ja eller nej? Motivera gärna
Sjukt rolig fråga, haha!
Emma: Bland dessa program så hade jag valt att vara med i Fångarna på fortet och Robinson. Jag är en riktig tävlingsmänniska så de programen lockar mig mycket eftersom det blir många prestationsinriktade tävlingar, och du behöver både visa på din styrka och intelligens. Let´s dance hade jag aldrig velat vara med i då jag avskyr att dansa och är väldigt dålig på det, haha. Hade känt mig så sjukt obekväm! Farmen hade jag egentligen velat vara med i rent tävlingsmässigt, men eftersom jag inte äter animalier och aldrig skulle kunna döda något djur känns det inte så lämpat för mig, haha. Paradise hotel hade jag velat vara med i bara för att vinna (de flesta i det programmet brukar ju ha väldigt låg intelligensnivå så hur hög konkurrens kan det vara egentligen?) men jag skulle aldrig delta i ett sådant program!
Anna: Haha, av dessa program är det nog bara ett som jag verkligen hade vågat och velat ställa upp i, och det är Let's Dance! Tycker det är skitkul att dansa, även fast jag aldrig gått på dans och förmodligen inte är särskilt bra på det, men vad fasen, det har ju varit hur många urkassa som helst som blivit duktiga i det programmet. Kan de kan jag ;) 
Fångarna på fortet går bort för mig, är så äcklad av alla spindlar, ormar och sånt så hade inte velat vara med där. Farmen vill jag heller inte ställa upp i, just pga samma anledning som Emma. Paradise Hotel går fetbort, haha. Och Robinson? Anna utan ordentlig mat?! Det hade förvisso kanske blivit underhållande tv, men usch vad påfrestande för mig och de andra deltagarna, hahaha!
 
En ovisad bild på Anna och Tokisen från när Malin var här och fotade oss ♥

/ Emma
Kommentarer
Elin säger:

Hej! En fråga, fotar ni Bella och Focus var 3:e månad som ni gjorde med Abbe, eller oftare/- mer sällan för att se utvecklingen kroppsmässigt å de? :)

Svar: Vi har varit lite slarviga med det, men borde absolut ta tag i det också :)
Emma Elfstrand

2018-07-24 | 13:16:55
Lisa säger:

Kommer nästan ändå aldrig ihåg alla frågor jag kommer på när det väl blir söndag, haha x)

2018-07-24 | 14:06:00
Sara säger:

Först vill jag bara säga att ni är fantastisk fin förebild med bra känsla för hästarnas bästa☺️ Sen undrar jag vad ni klassar som motionsridning? Min häst får nämligen bara motionsridas nu enligt veterinär men undrar vart gränsen går för motionsridning eller inte. Kan man fortfarande åka på hopp och dressyrträningar bara man tar det lite lugnare eller är det bara uteritter som gäller?🐴 Tacksam för svar😊

Svar: Tack snälla du! När jag tänker motionsridning så tänker jag jogging, mestadels ute i naturen :) Dvs ingen hård träning direkt, men jag kan tänka mig att lättare dressyrträningar borde funka. Dubbelkolla med din veterinär om du är osäker :)
Emma Elfstrand

2018-07-24 | 14:34:57
Nyfiken läsare säger:

Följdfråga på sista frågan ni svarade på: skulle bonde söker fru vara en serie ni kan tänkas vara med i 😁

2018-07-24 | 21:18:06
Bloggadress: http://egosworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: