Svar på söndagsfrågor del 1

Här kommer första omgången frågesvar, och fler svar kommer imorgon :)

har ni blött igenom på tävling nån gång? 
Nej, vi har faktiskt aldrig blött igenom någonsin, även om jag blöder en riktig flod varje gång... suck!

Har ni skämts för nån av era hästar på tävling nån gång?
Nej, inte vad jag kan komma på! Vi skäms extremt sällan för någonting så det blir svårt att komma på situationer vi tyckt varit pinsamma.

Kan ni ha alla era shchabrak på alla era hästar ellar är vissa för stora/små på vissa hästa?
Det finns ett par schabrak som passar bäst till Tages sadel (som är 17 tum) då de blir lite små på de andra sadlarna.

Vad skulle ni göra om ni blev allergiska mot hästar?
Försöka se om det gick att lösa situationen med mediciner osv. Ett liv utan hästar känns inte som ett ordentligt liv, haha.

Fokus ser sjukt bra ut nu i dressyren på det bettlösa tränset, men skulle ni sakta men säkert vänja in honom på bett? Wow vilken häst ni har hittat, vilken utstrålning han har och med lite tid kommer ni och Fokus bli ett riktigt dressyrekipage med höga procent!
Tack snälla du! Ja det är tanken eftersom man inte får tävla dressyr bettlöst, vilket är sjukt dåligt. Hatar att ridsportförbundet ska vara så förbannat konservativa istället för att se till hästarnas bästa och att alla är olika individer.

Vilken av era hästar behöver det skarpaste bettet?
Ingen av dem går på speciellt skarpa bett egentligen, utan alla rids i regel på vanliga raka eller tredelade tränsbett. Däremot kan vi rida Bella på rakt kimblewick under uteritter om vi ska galoppera mycket eller om hon går sist i ledet då hon kan bli ganska stark då.

Hade ni kunnat köpa en häst som bara en av er klarat av att rida?
Ja, men då hade det bara varit "den" personens häst och den personen hade sett till att få ansvara för den helt, och vara med på det redan från början.

Ska ni på stochampionatshelgen i år?
Yes, jag (Emma) ska dit hela helgen och campa och hänga med vänner :)

 
/ Emma
Kommentarer
Martina säger:

Bettlösa klasser ligger ju som förslag inför nästa års TR i dressyr, men det kanske ni har missat? Till en början måste det vara egna klasser med egen framridning, men jag tror att det är lite för att se hur arrangörerna och domarna tycker om det, innan det integreras helt.

Svar: Nej det har vi koll på, men tycker ändå det är väldigt konstigt att det ska vara bettlösa klasser med enskild framridning när det inte är det i hoppningen. Förstår inte anledningen och tror inte att ridsportförbundet har någon vettig att komma med heller!
Emma Elfstrand

2018-07-17 | 08:40:38
Bloggadress: http://martinar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: