Svar på söndagsfrågor del 1

Här kommer första omgången med svar på denna veckans söndagsfrågor :) 

Tips på serier på Netflix? 
Nu ska vi se! Det finns så många bra serier på Netflix så jag gör som så nu att jag bara rekommenderar Netflix originalserier som jag följer istället för ALLA, haha :) Kan hända att jag har missat någon dock. Orange is the new black, 13 reasons why, Riverdale, Hemlock Grove, Black mirror, Scream (oklart om det är en Netflix original men ni MÅSTE se den), Stranger things och The confession tapes (true crime). Tar gärna emot tips på bra true crime-serier/filmer på Netflix. Började kolla på Making a murderer men tyckte den var för seg så jag fastnade inte.

Kan ni berätta mer vad ni ger Bella och Fokus för kraft?
De får egentligen väldigt lite kraftfoder, bara Müsli och mineraler. Focus får även olja, Stress away från Chia de Gracia, och så ska vi köpa lucern till honom då han behöver lägga på sig lite.

vilken av era hästar är mest matglada? 
Jag skulle säga att alla är matglada så det är svårt att bara säga en ;) Tage är nog mest matglad men han är också den mest kräsna av våra hästar när det kommer till mat lustigt nog.

Finns det något speciellt märke på häst-, och ridutrustning som ni gillar? Förutom erat eget märke ;)
Det finns faktiskt inget som sticker ut mer än något annat om vi ska vara ärliga, utan vi köper från alla möjliga märken :)

Föredrar ni en häst med energiska men korta steg eller en häst med långsamma långa steg?
Helst en blandning, haha. Men, om det inte går så får vi säga långsamma långa steg.

Vilken av era hästar har obekvämast skritt-trav-galopp? och vilken har den skönaste av dem.
Alla våra hästar har faktiskt ganska bra skritt. Boppen och Bella kan dock få tendenser till passgång i skritt om de exempelvis blir stressade eller överpigga. Tage är nog den som ständigt håller bäst takt i skritten. När det kommer till trav så har Tage helt klart den obekvämaste traven, med Boppen på en andraplats ;) Jag skulle nog tro att Focus och Bella är ungefär lika lätta/svåra att sitta på i traven. Svårt att säga eftersom vi rider Bella i hoppsadel och inte sitter ner i traven på henne, men den känns betydligt mjukare än T & B i alla fall. När det kommer till galoppen så har Focus helt klart den bästa galoppen av våra hästar. Sämst galopp har Tage, även om den blivit betydligt bättre. 

Vilken av era hästar är lättast att knoppa?
Jag(Anna) får nog säga Focus! Hans man är väldigt lagom tjock för knoppning tycker jag. Sen är han lite flängig med huvudet ibland beroende på humör, men då har vi ju som tur är en bra slicksten som får honom koncentrerad och stilla, hehe. Annars är Tage väldigt stilla när man knoppar, oftast, men Focus har bäst knoppman.

 Sötnosen

/ Emma
Kommentarer
Kikki säger:

Sitter man ikke ned i travet i sprang?

Svar: Det kan man göra, men vi föredrar att rida lätt i hoppsadel. I synnerhet på en unghäst som Bella!
Emma Elfstrand

2018-07-03 | 13:16:40
Elin säger:

Tips på serie: How to get away with murder och Blindspot. Sjukt bra serier som jag tror du Emma hade älskat!

Svar: Ser på HTGAWM men den andra har jag missat :D
Emma Elfstrand

2018-07-03 | 17:45:24
Kikki säger:

Takk for svar, lenge siden jeg har ridd sprang selv! :)

2018-07-04 | 20:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: