Svar på söndagsfrågor

Hur hick Tages gammla träns sönder?
Det gick av i remmen till sidostycket. Alltså inte själva sidostycket, utan remmen man fäster det i. Såg faktiskt inte helt hur det hände, men han måste ha fastnat i något så det gick av, hehe. 

Är det något bestämt datum som ni ska prova ut en ny sadel till Focus?
Nej, det är inte bestämt än, men jag vill fixa det i höst. Tidigast september :) 

När tycker ni det är rätt att betsla upp?
Allt beror väl på ryttarens hand, men när man känner att ens hjälper inte är tillräckligt "fina". Dock kan jag föredra att först kolla om ett annat sorts bett fungerar bättre, och skulle det inte funka så kan man leta efter lite skarpare bett. 

Har era hästar 11,5 på bett? (Nästan alla).
Yes! Alla förutom Boppen som har 13,5 :)

Har ni foder så ni klarar er eller har ni som många andra även problem? Klarar ni er på ert bete eller får ni börja stödfodra lite tidigare än vanligt? Kram på er!
Vi har troligen så vi klarar oss! Förhoppningen är att vi ska kunna ta en andraskörd om det växer till sig lite på ett gärde som vi fått slå i närheten av oss, så vi kanske eventuellt även kan sälja av lite till andra med. Men vi får se! Troligtvis klarar vi oss på det vi har i vilket fall. Vi stödfodrar nu, för det är väldigt torrt och knappt någon tillväxt på deras bete för tillfället, tyvärr. 

Vad är det bästa minnet ni har med era hästar?
Anna: Jag måste säga att ett av de bästa minnena med Tage och Boppen är helt klart när vi flyttade hem dem! De var så otroligt glada, vi blev helt rörda av att titta på hur de sprang och åt av det gröna fina gräset. Bästa minnet med Focus... Hm, svårt att välja ett faktiskt. Blev väldigt glad när han klarade av att gå över en bom första gången utan att kasta sig över eller göra det panikartat. Och Bella och jag har kanske inga specifika "mer betydelsefulla" minnen tillsammans än eftersom Emma och pappa rider och hanterar henne mest, men hon var så jäkla rolig på sadelutprovningen. Hon stod verkligen och SOV mellan provturerna i de olika sadlarna, haha. Underbart psyke <3
Emma: Det är verkligen omöjligt att bara välja ett minne som är extra härligt. Överlag får jag säga att jag blir gladast när jag ser att våra hästar njuter av livet tillsammans i hagen. Då blir jag stolt över både oss och dem! 

Hej! Min häst har tidigare haft kotledsinflammation, och jag är rädd att den kommer komma tillbaka! Hon har nyligen inte velat fatta höger galopp, inte gå in i paddocken osv, men inga svullnader! Vägrar aldrig på hinder! men jag tror att hon testar mig också för jag har inte haft henne så länge! 
Jag är jätteorolig! Vad ska jag göra?
Ge det någon vecka, och skulle hästen fortfarande protestera så hade jag kollat upp hästen så att det inte är några konstigheter. Det är ju faktiskt mycket bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite, speciellt om man är orolig :) 

 
/ Anna
Kommentarer
marica säger:

Är ni drabbade av foderbristen som just nu pågår och kommer pågå ett tag??

Svar: Precis som jag svarat i inlägget så har vi så vi klarar oss som tur är!
Emma Elfstrand

2018-07-10 | 13:57:34
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Nora säger:

Haha, typ alla storhästar har ju 11,5 men min D ponny har 13,5😂 Det är för han är så bred och kraftig i ansiktet (Han är en haflinger) och vi har testat mindre bett såsom 12,5 men han tycker inte om det😂❤

2018-07-16 | 10:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: