Svar på fråga: rätt häst?

Tänker du ibland Anna att du undrar om Focus är rätt häst för dig? 
Jag har köpt en ny som jag bara kan säga gott om men jag har också en liten rädsla att vi kanske aldrig kommer att klicka. Känns lite sorgligt och jag undrar därför om du tänker så?
Det ska MYCKET till för att jag skulle göra mig av med en häst, tror faktiskt inte att det är min grej att göra mig av med mina vänner. Men känslan finns där ändå.

Nej, hittills har jag inte undrat om Focus är rätt häst för mig eller inte. Vi har väl kanske inte "klickat" helt 100 än, men de få tillfällena jag känt den där välbalanserade känslan på honom så känner jag vilken häst han kan bli, och förhoppningsvis kommer bli. Just nu är det ju väldigt mycket jobb, i allt. VId lastning, vid ridning, vid skötsel. Allt. Det är helt klart lite tärande, men det är säkerligen också det som bygger upp oss och vår relation. Just nu känner jag bara att han är en så himla vänlig häst som aldrig skulle vilja göra en något ont, och det värderar jag högt. Jag hoppas att jag kommer känna det där härliga "klicket" så småning om. 

Jag tycker att man ska ge det tid, för ibland klickar det inte med en gång av diverse anledningar. Med Tage, Boppen och Bella kände vi verkligen ett klick på provridningen, vilket såklart är härligt, men känn ingen stress över att det inte känts så för er än. Med Abbe(vår unghäst som vi fick ta bort hösten -16) så kände vi verkligen inget klick, haha. Han var en obalanserad unghäst som knappt gick att svänga, typ. Vi tyckte att han var väldigt charmig och hade trevliga gångarter samt var snäll, och när vi jobbat med honom ett tag så kände vi att vi ändå klickade bra.

Skulle du ändå känna efter ett tag att det kanske inte är ni som är ämnade att vara tillsammans, ja, då får man kanske överväga att sälja. Det är skittungt att sälja, men ibland kan det kanske vara det bästa alternativet, även fast jag förstår dig till 100% att du absolut inte vill sälja. Så, ge det tid och ge inte upp! En dag kanske du känner det där härliga klicket tillsammans med din häst :)
 
Min tokpelle <3

/ Anna
Kommentarer
Mikaela säger:

När jag har varit och tittat på hästar så försöker jag tänka på det Peder F sa i Ryttareliten. "Det tar ca 1 år att lära känna en ny häst". Om det tar 1 år för en toppryttare att klicka med en häst så får vi på gräsrotsnivå nog lägga på minst 1 år till. Med detta så ge saker och ting TID!

Svar: Så sant!
Emma Elfstrand

2018-07-02 | 15:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: