Recept - godaste vegotacon

Jag har testat en hel del varianter av vegotacos, bland annat med linser och med vegofärs. För ett tag sen kom jag dock på hur man gör den absolut bästa vegotacon(enligt mig och Anna då), så jag tänkte dela med mig av hur jag gör till er. Tyvärr så har jag aldrig tagit några exakta mått, men om ni ska göra detta själva rekommenderar jag att använda sunt förnuft bara, och smaka av givetvis. Såhär gör jag i alla fall, och detta använder jag:

♥ Sojafärs från Anamma
♥ Passerade tomater
♥ Ketchup
♥ Tacokrydda
♥ Salt 

Okej, nu till hur allt går till! Först tar jag upp så mycket färs från frysen som jag tror att jag behöver, och lägger i en gryta/stekpanna. Sätter på pannan och tillsätter en skvätt passerade tomater. För 2 portioner färs brukar jag använda ungefär 0,5 - 1dl tomater. Jag har även i någon msk ketchup för att få lite sötma till det hela. När detta har värmts på en stund kryddar jag med tacokrydda, och jag saltar även lite extra. Tycker att vegofärs tar åt sig tacokrydda annorlunda än vanlig köttfärs och därför blir det godast att salta lite extra då den smaken kan saknas annars, och om du kryddar med mer tacokrydda blir det bara starkt istället. Med denna kombon tycker jag det blir en perfekt balans av sälta, sötma och tacosmak :) Något att tänka på är också att du behöver krydda vegofärs mer än köttfärs (enligt mig) då smaken försvinner endel, så jag har i ordentligt med krydda när jag gör tacos. Har en storpack krydda hemma (95 portioner haha) som jag höftar i varje gång jag lagar.
 
Mums! Något tråkigt att bara ha majs och paprika till dock, men smart som jag är så glömde jag köpa gurka som jag också brukar ha till ;) 

/ Emma
Kommentarer
Jocke säger:

Inte illa, och snygg färgkombination också! Ett annat tips är hemmagjord pizza - också kul att göra eftersom man ju kan ha på vad man vill då med! :)

2018-07-22 | 13:54:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: