Möhippa, dressyrträning och skadad Bopp

Hej allihopa! Här har uppdateringen legat i lä under helgen, men det finns en förklaring till det och det är för att vi ordnade möhippa åt Anna igår :D Det har krävts mycket organisation, planering och framför allt: självbehärskning så vi inte skulle avslöja något. Dagen igår blev i alla fall väldigt lyckad. Vi inledde med brunch på gården (Anna trodde att vi skulle rida), följt av 6-kamp på Kolsbogården, häng i Skövde där vi kollade fotbollsmatchen på torget och Anna fick göra utmaningar, middag och shuffleboard på Ten Lanes, och till sist utgång. Väldigt kul och ni kommer få se en vlogg om dagen på fredag på vardagskanalen :) 

Idag är vi därför ganska sletna som ni kan förstå. Fest från morgon till natt är kul men energitagande, haha. Vi hade dressyrträning inplanerad för Miranda idag och det var vi verkligen inte sugna på, men som tur är gick det riktigt bra för oss båda. Anna provade Mirandas bettlösa träns på Focus som funkade superbra på det, men jag tänker låta henne berätta om det själv i ett inlägg. Bella var duktig men riktigt pigg idag. Hon har vilat två dagar och trots ordentlig värme hade hon riktigt med krut, som vanligt. Vi tränade på balans (som vanligt) ökningar/samling på ett litet fyrkantsspår (så svårt på en pigg häst som lätt blir stark, men nyttigt) och till sist förvänd galopp som hon gjorde riktigt bra. 

Nu sitter jag nyduschad och ska ner och käka kvällsmat framför Netflix. Det blir nog bara te och macka för jag kommer inte orka laga middag såhär sent. Ska nog slå på någon dokumentärfilm. Jag har väldigt blandad TV-smak kan man säga. Älskar både "skräp-TV" så som Paradise hotel och Ex on the beach, men också fiktiva serier samt dokumentärfilmer/serier från verkligheten, gärna true crime. Är ni också sådana eller gillar ni mer "en sorts" TV?

Boppen har för övrigt gått och skadat sig igen. Antagligen har han fått en spark, för vi upptäckte att han hade ett ordentligt sår på bogen i förmiddags. Som tur var kunde veterinären komma ut och sy ihop det snabbt, och nu ska han ha stygnen i två veckor och gå i hage/box där han inte kan röra sig så mycket (pga stygnen). Imorgon ska vi därför fixa en provisorisk hage till honom. Det verkar ändå vara ett "bra" sår som sitter på rätt ställe, så nu är det enda problemet dessa jäkla insekter. Vi behöver köpa något som vi kan täcka såret med utan att det åker av. Ska försöka få tag i "Snögg" så snart som möjligt, som veterinären tipsade om. 


Boppen var för övrigt en riktig ängel idag när veterinären var ute. Hon behövde inte ens ge honom lugnande när hon sydde, utan han stod blickstilla hela tiden. Världens snällaste och duktigaste grabb <3 Det var hemskt att se honom ha så ont som han hade förut, för han visar nästan aldrig att han har ont, så jag kan bara tänka mig vilken smärta han kände. Nu under kvällen har han i alla fall sett betydligt gladare ut, så det smärtstillande funkar uppenbarligen fint!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Ullared säljer ”plåster” till häst nu! Hade nog funkat bra

2018-07-08 | 20:05:39
Anonym säger:

Jag har hand om en häst nu som är nyopererad i ett bakknä och på honom använder vi snögg som funkar jättebra! Det ända ”problemet” är att klistret sitter som fasen i pälsen och går knappt att få bort... hoppas Bippen kryar på sig snabbt!✨

2018-07-08 | 20:24:38
Maria säger:

Kan det funka att ha bogskydd som man har under täcket för att förhindra skav

2018-07-08 | 23:27:04
Anette säger:

Snögg finns att beställa på Apotea. De levererar supersnabbt.

Svar: Tack för tipset :)
Emma Elfstrand

2018-07-08 | 23:27:05
Linda säger:

Jag provade snögg på Toppens ink han har på halsen för att skydda för insekter men de satt inte på många minuter tyvärr. Riktigt dåligt köp tyvärr 😭 Hoppas Boppen är bra snart igen ❤️ Kul med möhippa😃

2018-07-08 | 23:55:13
Lotta säger:

En t-shirt kan också funka beroende på vart det sitter. Bara klippa lite i halsen så det går över huvudet, andas bra och ingen risk för skav

2018-07-09 | 13:06:06
Bloggadress: http://https://nouw.com/h%C3%A4stsurr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: