Mens och tävling

Hur gör ni om ni har mens samtidigt som ni ska tävla? Kanske privat fråga men kan vara intressant att veta

Jag tänkte att jag skulle svara på den här frågan i ett enskilt inlägg, då jag vet att vi dels fått den här frågan förut, och dels har en del yngre följare som vill veta. 

Jag har haft mens i en massa år nu, så jag känner mig sällan nojig över att det ska läcka. Jag vet hur hela min menscykel fungerar, och vilket skydd jag behöver samt hur ofta jag behöver byta. Därför kör jag på enbart tampong när jag har mens och ska tävla. Är en orolig över att det ska läcka så kan en alltid ha både tampong och binda, så slipper en tänka på det. Sen finns ju menskopp också, som en inte behöver byta lika ofta som en tampong eller binda. 

Jag vet att det kan kännas obehagligt att föra in en tampong för första gången, men det går ganska snabbt att hitta tekniken, och då är det inga problem alls. Fungerar det inte med tampong så är det ju binda som gäller. Bindor och jag har aldrig varit kompisar dock, haha. Tycker den ofta hamnar på sned så det läcker, så bindor har jag slopat helt sedan många år tillbaka nu. Men jag vet många som föredrar bindor, så sådant är helt klart en smaksak :)
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Bra att ni tog upp detta i ett eget inlägg, bra stöttning :)
Själv är jag 25 och använder i princip bara binda då jag tycker det är skönast!

2018-07-12 | 09:19:03
Anonym säger:

Jag tycker ni är grymma som inte säger nej till att prata obekväma saker som ex mens(som inte borde vara obekvämt men det är en annan diskussion). Jag har de senaste åren använt menskopp och när jag är orolig eller har ljusa kläder använt lättare trosskydd för att slippa oroa mig. Jag tycker koppen funkar super eftersom man bara behöver tömma den 2ggr/dag samt att det väldigt sällan läcker igenom. Jag tycker även det och tampong är bekvämast att rida i då jag tycker att binder kan skava .

Svar: Gulliga du! Vi är inte så brydda av oss, och därför känns det extra viktigt att prata om "obekväma" saker, för att få andra att kanske våga prata om sådant också :)
Emma Elfstrand

2018-07-12 | 10:29:23
lotta säger:

Nu rider inte jag, men man har ju mens vid andra tillfällen med, Sedan ca 8 år tillbaka har jag bara menskopp och då behöver man inte bry sig om den är rätt insatt, Trosskydd kan funka som ett kompliment till menskoppen. Tampong måste man komma ihåg att byta,

2018-07-12 | 11:53:04
Miia säger:

Härligt att ni tar upp sådana saker för era yngre läsare! Jag har haft mens i about 30 år (ni förstår hur gammal jag är) Jag använder mest binda vilket jag trivs bäst med. Ska jag bada blir det ju givetvis tampong.

Tack och lov har utvecklingen av både bindor och tamponger gått framåt :) När jag var i tonåren var bindor lika tjocka som ett hopklämt formbröd :) Så när man ridit i 10 minuter så hade man halva bindan uppe på ryggen och andra halvan uppe mot magen.... Inte nice! Så Always och Libress bindor är halleluja moment för tanter i min ålder ;)

Svar: Det gäller verkligen att hitta det du trivs bäst med :) Åh jäklar, haha. Det lät inte kul! Tur att det har gått framåt som sagt ;)
Emma Elfstrand

2018-07-17 | 07:47:14
Bloggadress: http://sambucamolinari.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: