Longering

De väldigt få gångerna som jag och Emma longerar våra hästar så sker det i grimma och longerlina, typ. Vi har sällan några hjälpmedel eller inspänningar över huvud taget. Något som vi gör lite mer regelbundet än just longering är tömlongering, där vi fäster tömmarna och kan inverka med dem istället. Det sker dock också rätt sällan.

Det finns ju många olika inspänningar, lösningar och longersystem. Både "hemmabyggen" och sådana som finns att köpa färdiga. Det nedan är ett sådant som finns att köpa, och jag får rysningar av att bara se bilden. Vad sjutton händer om hästen stegrar, eller att något sådant händer? Jag förmodar att det är stretch i bandet, men ändå... Tycker det verkar osmidigt och obekvämt, och det ser farligt ut. Hur det är i praktiken kan jag inte uttala mig om eftersom jag aldrig testat en sådan, men jag kommer aldrig testa någon heller.


Vad brukar ni använda er av när ni longerar? 

/ Anna
Kommentarer
Emma säger:

I och med att jag inte har någon egen häst brukar jag inte longera, men tycker också att såna där longersystem känns hemska. Inte bara om hästen blir rädd eller så, men när den rör sig måste det ju dra ordentligt i bettet? Känns inte så trevligt, då skulle jag nog hellre ha "vanliga" inspänningar i en fast gjord. (Dock skulle jag nog helst longera utan inspänningar överhuvudtaget).

Det enda jag tycker verkar någorlunda vettigt är Equibandet som spänns under magen/runt bakbenen, vet inte hur bra det är i och med att jag aldrig provat men det låter iallafall vettigare i och med att det fokuserar just på bakdelen och inte drar i bettet.

2018-07-29 | 12:37:37
Ellen - tävlingsryttare säger:

Använder en chambon eller ingenting. Gillar chambonen eftersom att den inte kan dra in nosen på hästen, utan kan visa hästen neråt om den vill gå väldigt högt med nacken. Men ofta tömlongerar jag också! Och då använder jag såklart bara tömmarna och inget annat "jox" tillsammans med det.

2018-07-29 | 13:55:22
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se
Anonym säger:

Jag har bara själva tränset och longerlinan på hästarna, jag longerar bara för att hästarna ska få motion utanför hagen och för att dom ska vara trygga när jag är i närheten.

2018-07-29 | 15:26:42
Anonym säger:

Cabsongrimma som finns på hööks och longergrimma. Den ser exakt ut som en grimma fast det finns ringar vid nosdelen så man ska kunna fästa där om man vill

2018-07-29 | 15:41:31
Anonym säger:

Hej! Jag undrar bara hur Anna har tänkt ang bett på tävling. Man får väll inte tävla dressyr bettlöst och när han han funkade så bra på det vad ska du rida på för bett då?

2018-07-29 | 16:53:29
Anonym säger:

Hej! Vad är era planer för fortsättning av er youtubekanal? Vill ni fortsätta som det är nu eller vill ni försöka växa och få fler följare? Känns tyvärr som det varit väldigt mycket samma samma sista tiden.

2018-07-29 | 18:38:30
Anonym säger:

Brukar använda ett delta och longerlina, grimma. Men rider mest ut, rider inte eller är på banan så mycket då min ponny HATAR ridbanan. Han stannar och är seg, han vägar att gå på ridbana i stort sett. Rider mest ut och därav longerar jag inte mycket.

2018-07-29 | 18:43:28
Fröken säger:

När vi väl longerade använder vi oss bara av grimma och longerlina, inget mer. Dock så häner det väldigt sällan då vi har en häst som oftast är mer i luften än på marken vid Longering och det kan ju bli farligt om linan trasslar in sig runt benen, vilket kan vara ganska lätt hänt

2018-07-29 | 19:15:32
Bloggadress: http://frokenskriver.blogg.se/
Linda säger:

Longerar jag bara så är de antingen löst eller med hans vanliga grimma bara. Men jag är mkt för tömkörning och tömlongering med, så de gör jag mest och tycker det är riktigt kul! 😍

2018-07-29 | 22:14:52
Anna säger:

Nu har jag en travare, men han longeras i grimma och lina i början, sen släpps han fri och får välja gångart och håll själv längs med den lilla fyrkanten vi gjort hemma.

2018-07-30 | 06:07:01
Anonym säger:

Använder en gogue för att det inte drar ihop hästen utan den kan söka sig framåt nedåt. Longera i grimma tex ser jag ingen mening med om det inte är så att hästen är tre år och ska introduceras till longering.
Longerar inte utan syfte (för motion tex väljer jag bort longering och gör ngt annat ist som inte sliter lika mkt), för det sliter oftast mer än det ger att hästen springer runt på samma lilla volt...

2018-07-30 | 09:56:25
Anonym säger:

Träns, delta, lina och equiband! :)

2018-07-30 | 12:18:41
Anonym säger:

Träns, delta, lina och equiband! :)

2018-07-30 | 12:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: