LG bridle

Nej men HEJ! Var längesen jag knapprade på tangenterna nu, men det har såklart sina förklaringar som Emma redan berättat om. Har haft en otroligt bra helg verkligen, så tacksam över hur fina vänner jag har ♥ 

Hur som helst så hade vi ju dressyrträning igår, lägligt nog efter en möhippa ;) Visste såklart inte jag när vi planerade träning, haha. Miranda hade med sig sitt bettlösa träns, som kallas LG bridle. Det är som en blandning mellan ett hackamore och ett sidepull, kan man väl säga. Han funkade superbra på det! Jag har tidigare ridit på ponnyhack och sidepull, men tyckte att de inte funkade helt 100. Hackamoret blev han lite stum på, och så ska jag helst inte rida på det enligt tandläkaren. Sidepullet blev alldeles för svagt, han förstod inte riktigt grejen.

Jag hade inga förväntningar alls på passet igår, just för att det kändes väldigt dåligt sist vi tränade(med bett för visso) och för att det var första gången med detta "bett". I början var han skeptisk, var inte framme för skänkeln alls och han gapade och tog ut huvudet för att se om han inte faktiskt hade något bett i munnen. Men sen! Då jäklar blev han fin. Mycket mer avspänd än passen på bett, gick fint på lodplan och skummade ur munnen. Så kul! 

Nu är planen att jag ska rida alla pass på detta bettlösa alternativ. Sen ska vi försöka vänja in honom med bett, successivt. Men det får dröja, först måste han bli van vid detta och helt trygg med sitt LG bridle. Jag kommer lägga detta på Miranda och göra som hon säger, eftersom hon är van vid hästar som är skeptiska till bettet. Känns så skönt att ha henne till hjälp! :) 

Här ser ni lite hur det ser ut! Sidorna har "cykelhjul" på sig, och sen är det en kedja under hakan. På nosen är det bara en vanlig justerbar läderrem :) Tycker han får sån ponnylook med fluffet på nacken och nosen, haha ♥

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Finns så många olika skänklar till hackamore nu, vilket är jättebra! De vanliga är oftast så långa och skarpa. Jag har några liknande detta som är toppen 👍🏼

Svar: Ja det är väl så, att de är för långa skänklarna. Har dock haft det kortaste på honom, men det har ändå varit lite skarpt :) Najs! :D
Emma Elfstrand

2018-07-09 | 13:11:18
Elin säger:

Åh kul att ni har hittat något som funkar :)
Synd bara att man inte får tävla på de :(

Svar: Ja, det är väldigt trist att dressyrsporten är så sjukt konservativ :(
Emma Elfstrand

2018-07-09 | 13:16:57
V säger:

Det positiva är ju att förslaget till TR om att tävla dressyr bettlöst! Dock som enskild tävling och enskild framridning (som att man inte har kontroll utan bett?), men det är ju något. Tror det ska träda i kraft nästa år?

Svar: Alltså det förslaget låter så märkligt, haha! Men bra ändå ifall det träder i kraft, och då kanske det förhoppningsvis kan utvecklas till att bli så att alla som vill kan få lov att ha det i vilken klass som helst så småning om :)
Emma Elfstrand

2018-07-09 | 15:53:56
Anonym säger:

Hur hårt sitter det runt nosen och under käken?

Svar: Beror helt på hur man spänner den förstås, men jag sätter den ändå hårdare än vad jag spänner en vanlig nosgrimma. Då får vi dock ha i åtanke att jag spänner nosgrimmor extremt löst, hehe. Man får känna efter lite, men den ska vara tillräckligt hårt spänd för att inte ringarna ska vikas, men inte så hårt att det blir obekvämt förstås.
Emma Elfstrand

2018-12-23 | 15:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: