Kanonbra flughuva!

Ni som följt oss länge vet att vi haft problem med Tage på somrarna. Antingen får han skav av flughuvan han har på sig, eller så får han stora sår för att han lätt bränner sig i solen. Nu när de slutat sälja den fantastiska zinkpastan på apoteket som jag använde mig av förra året så är jag glad över att vi hittat dessa flughuvor från Shire:

Bildkälla.

Jag har bara goda ord att säga om denna. Både Tage och Focus har var sin, och passformen är kanon. Inte en tillstymmelse till skav. Tage har inte bränt sig över huvud taget, vilket bevisar att nosdelen skyddar bra. Den är stretchig uppe vid nacken för att anpassa sig efter olika hästar. Den är mjuk, men ändå sydd så att hästarna inte får nätet i ögonen. Nu har Focus bara lyckats få av sig flughuvan en gång för den sitter såpass bra, men med tanke på att den har orange detaljer så är den också lätt att hitta i hagen. Toppenbra!

Det enda som är lite negativt kanske är att den är lite pricey för att vara en flughuva. Jag tror vi betalade 259kr där vi köpte våra huvor, men det är LÄTT värt det med tanke på hur bra den är. Plus att jag slipper köpa diverse salvor och solkrämer till Tage, och det blir också en hel del så ;) 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Min häst fick också väldigt mycket skav av alla möjliga huvor sedan köpte vi denna och inte ett enda skav, sån lättnad då han dessutom är jättekänslig för flugor runt ögonen. Helt klart värd för att hästen ska slippa slav och flugor.

2018-07-15 | 14:17:33
Anonym säger:

Är också nöjd med mina huvor från shires. Förr behövde jag nog köpa 3-5 huvor per säsong då hästen tog sönder de, men har aldrig behövt göra det nu när jag börjat köpa dessa! Så är ju betydligt bättre ;) Inget skav och har bara åkt av en gång då hästen kliade sig mot ett träd när den var extra löst spänd 🤣

2018-07-15 | 15:00:14
Anna säger:

Jag har oxå en till min, e super nöjd. Fick gå å leta luva flera gånger om dagen förr. Nu sitter den på hela tiden, har inte behövt leta huva i hagen sen ca 1 månad tillbaka 👍

2018-07-16 | 08:49:35
Bloggadress: http://kilbostallet.blogg.se/
Gabriella säger:

Zinkkräm har jag fått börja använda istället för zinkpasta. Sitter ju inte lika bra men funkar absolut! :D

2018-07-16 | 18:45:24
Elin säger:

Hur är de i storlek? Typ vad har hästarna i träns/grimma jämfört med i huvorna? Tacksam för svar!

Svar: De är normala i stl skulle jag säga :) Tage och Focus har full på träns/grimmor och L på flughuvan.
Emma Elfstrand

2018-07-21 | 21:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: