Hemma från Varberg

Hej allihopa! Nu är jag och Anna hemma igen efter en underbar långhelg i Varberg hos vår kompis Hanna. Det har varit fantastiskt väder och bra häng med vänner :) 

I torsdags hängde vi först på Getterön och badade innan det blev musikquiz på Bodegan följt av en spontan utgång på Societen där Da Buzz spelade. Vi älskar Da Buzz så det var en sjukt bra utgång som sedan avslutades med nattbad. 

I fredags var vi sega så det blev häng på stranden hela dagen innan vi drog till Ullared och shoppade på kvällen. Fick köpt några riktigt bra grejer så vi är nöjda. Bland annat ett par nya fluffgrimmor till hästarna som vi får visa. Planen är att de ska ha en färg av varje så vi lätt kan se vilken grimma som tillhör vilken häst, och helst i roliga färger också ;) 

I lördags tog vi det mestadels lugnt hela dagen då vädret inte var lika bra som de andra dagarna, och idag så körde vi stand up paddleboard för första gången någonsin. Sjukt roligt och bra träning för balansen! Det var dessutom ganska vågigt på havet idag så extra klurigt att köra det för första gången kanske, men en kul utmaning. Det gick faktiskt bättre än förväntat får jag säga! Ett hett tips till er som är på kusten och vill prova något kul som också kan gynna ridningen :) Vattnet har varit så underbart för övrigt. Nästan lika varmt som utomlands, vilket är helt sjukt, så vi har njutit till max och ingen av oss har nog haft såhär mycket solbränna på mååånga år. 

Nu har vi precis kommit hem och jag ska ta och laga middag innan det blir uppackning och organisering av grejer, följt av planering av nästa vecka. Nu har jag och Anna tagit alla långweekends vi ska så det ska bli skönt att komma in i lite rutiner igen. Under hela juli så har vi varit borta nästan halva alla veckor, vilket innebär att vi bara har ridit och jobbat hälften så mycket som normalt. Utöver det har det mestadels blivit skräpmat, godis och ingen träning, så jag känner mig inte så fräsch i kroppen nu. Nästa vecka blir det därför en kickstart på mitt normala liv igen med bra rutiner på mat och träning. Normalt sett så äter jag helvegetariskt alla mål och tränar 6 dagar i veckan utöver ridningen, och nu har det blivit att jag ätit betydligt mer ovo-laktovegetariskt hela juli (pga alla semestrar då det är svårt att äta helvegetariskt ute eller hos andra) och inte tränat någonting. Nåja, man får väl släppa loss lite på semestern I guess! Problemet nu när vi är hemma är att det är så förbannat svårt att vara effektiv när det är så varmt ute. Det går varken att rida eller träna på dagtid (gymmet har stängt eftermiddagar nu...) och det är så varmt i mitt hus att det knappt går att existera, så det finns ingen motivation till att göra något annat än att åka och bada. Kan gissa på att fler än jag har samma problem?

Jag får ändå erkänna att jag njuter väldigt mycket av sommaren eftersom jag är så extremt frusen! Nu njuter jag av att knappt ha frusit något ögonblick alls de senaste 2-3 månaderna jämfört med resten av året då jag kanske är "ofrusen" en timme per dygn, haha. Bilden ovan känns inte så lockande med andra ord...

Hoppas ni har haft det fint i helgen och tack för alla kommentarer som rullat in!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Kommer en Ullared haul?

Svar: Det kanske kommer någon video på vardagskanalen och så visar vi det hästiga i en video :)
Emma Elfstrand

2018-07-29 | 19:28:04
Lisa säger:

Ja fyyyyy, vad jag är seg i kroppen och knoppen nu. Har knappt gjort något alls på flera veckor känns det som för att det har varit för varmt... Är som du Emma väldigt frusen av mig och tycker väl det är skönt att inte frysa som omväxling, men 20-25 grader hade räckt gott och väl för mig. Då hade man åtminstone haft en chans att orka försöka ta tag i sina rutiner xD

Svar: Haha eller hur! Just nu orkar man ju inte med någonting :/
Emma Elfstrand

2018-07-29 | 20:22:03
Louise säger:

Ja satan vad varmt det är! Har helt tappat motivationen till att rida så hästen har fått ett långt sommarlov. Men jag orkar helt ärligt inte rida mitt i natten eller typ 6 på morgonen. Haha 😅

Svar: Haha nej det är grymt jobbigt!
Emma Elfstrand

2018-08-01 | 13:16:29
Anonym säger:

Hej
Min dotter på 11 år är så imponerad av er och hästarna ☺ pratar om dett 24/7 nästan! Har ni någon mailadress? Mvh Sofia

Svar: elfstrands@hotmail.com :)
Emma Elfstrand

2018-08-05 | 20:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: