Hästarnas tisdag och onsdag

God kväll på er! Just nu sitter vi ute i paddocken och jobbar för fullt med dagens pay and ride, men jag tänkte ta och uppdatera er om hur det har gått med hästarna de två senaste dagarna.

Igår så blev det en lugn uteritt med Tage, Boppen och Focus på morgonen, följt av lite jogging i paddocken. Vår kompis Elina som normalt sett bor i Halmstad var hemma i några dagar och ville rida. Himla kul! Hon fick rida Tage och tyckte det var så himla roligt. I Halmstad så jobbar hon med travhästar så det är sällan hon rider ridhäst. Därför tyckte hon det var kul att få göra det. Hon tyckte det var skönt att rida en häst som kunde fatta galopp lätt och galoppera (och trava) långsamt, haha :) Focus fick sig ett litet knasutbrott på uteritten men i övrigt skötte sig alla fint och gick bra.

Bella hoppade jag på kvällen i paddocken, och jag är fortfarande lite kär. Det är kul att lära känna henne mer och mer och jag tror vi kommer bli ett riktigt bra team ihop snart. Vi tränade på lite tittigare hinder idag, men som vanligt så tittade hon inte på någonting utan allt flöt på bra. Film på detta kommer upp på Youtube på lördag. Vi hoppade en liten bana på slutet som låg på 80-85 cm och den kändes hur bra som helst då jag kunde rida på ordentligt i en tävlingsgalopp utan att hon blev för stark eller att jag "tappade" henne. 

Idag fick vi ridhjälp av både Lill-Emma och pappa, så vi red ut i morse tillsammans med ännu en stallkompis. 5 hästar ut på tur med andra ord, och det var himla härligt. Inte jättemycket insekter ute även om det stekte på ordentligt redan runt 7-8 när vi red. Det blev både mycket galopp och lite klättring och alla hästar skötte sig fint. Jag provade även ett nytt bett på Bella idag som jag fick skickat till mig av Bellas förra ägare, och det var ett rakt kimblewickbett. Tidigare när vi ridit ut med andra eller om vi har galopperat snabbt så har hon blivit stark ute, men med detta bett fick jag den perfekta kontakten. Hon tog mina förhållningar direkt och kändes mjuk i munnen samtidigt som hon inte blev osäker och släppte kontakten till bettet. Skönt att ha ett bra uterittsbett att variera med ibland. Det bästa med att rida ut med Bella är att hon utan problem kan gå både först och sist. Hon går fram överallt så därför kan hon gå först, men hon kan också gå sist utan att bli stressad eller galet pigg. Många hästar är ju lite antingen eller där... Kan inte förstå vilken optimal häst jag lyckats hitta alltså!

Min duktiga tjej ♥

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Har ni testat Happy tongue bettet på fokus? Kan funka bra på hästar som lägger ut tungan :) har själv ingen erfarenhet då vi inte haft de problemet men läste precis om de så tänkte jag skriver till er :)

Svar: Nej vi har inte testat det ännu men det låter intressant :)
Emma Elfstrand

2018-07-05 | 11:33:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: