Galoppetigalopp

Den här dagen har kantats av galopp för våra tre pållar som är igång, Bella, Tage och Focus. Dels så spelade vi in en video om hur vi gör för att stärka hästarnas galopp på de två förstnämnda hästarna, och det fick jag lite inspiration av till Focus sen. Lustigt när en får inspiration av sig själv, men ibland så sker det ;) 

Hästarna har fått vila i helgen då vi var på stochampionatet, så vi förväntade väl oss lite starka och "träiga" hästar. Bella var väldigt pigg och stark emellanåt, vila är ju inte riktigt hennes grej. Men det är nyttigt det med, och framför allt nyttigt att träna på hur en ska lösa de problemen också! Jag tyckte i alla fall att hon såg fin ut, framför allt efter ett tag :) 

Tage kändes faktiskt inte "träig" alls! Fin, pigg och framåt. Kanske även han lite stark ibland, haha. Och han ville gärna ta saken i egna hovar idag. Ett av våra största problem faktiskt, när vi ridit en övning några gånger så vet Tage lite vad han ska göra och förekommer mig. Då gäller det att vara snabb som tusan! 

Focus kändes kalas idag! Trodde han skulle kännas lite stirrig, för han fick vila större delen av förra veckan eftersom han inte hade några skor först och var lite öm, och sen ville jag vila honom några dagar extra just för att han varit öm när han fått på sig sina dojor. Men näedå, han var lugn och fin i skallen! Trots att det stod en stor traktorkärra precis vid paddocken och de tröskade strax intill. Duktig kille <3 Funderar på om lucernen sätter sig lite i huvudet på honom, för nu har han inte fått någon lucern på typ 5 dagar.... Ska testa och se igen, vill ha lite extra push i hullet. Annars får vi byta till annat :) Vi tränade hur som helst på en del förvänd galopp idag, och bushästen gjorde några helt frivilliga rena byten från höger förvänd till vänster "rätt". Kul förstås, men inte när jag vill ha förvänd ;) Vet såklart att det är en styrkefråga, så det är bara att träna på så sitter det snart!

Roligaste bilden på Emma från stochampionatet i helgen, haha. Det var så sjukt kallt i lördags för det blåste så mycket, så hon körde på dubbla filtar och hatt så hon slapp få hår i ansiktet ;) 

/ Anna
Kommentarer
Anette säger:

Kan lova att lucern inte kan "sätta sig i skallen". Det är ju grovfoder. :-)

2018-07-24 | 00:40:52
Jessica säger:

Finns lusern med tillsatt melass, se så att ni inte råkat köpa den! Min häst som har risk för fång får den utan :) Köper Kraffts så vet inte hur andra ser ut, men alltid värt att ta ett kik på påsen :)

Svar: Jag har köpt Kraffts strålucern, men ska ta och titta på påsen ändå för att se innehåll :)
Emma Elfstrand

2018-07-24 | 06:52:52
Lisa säger:

Snygg hatt :D

Svar: tack :D jag älskar den!
Emma Elfstrand

2018-07-24 | 09:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: