En väldigt varm dag

Ja, det verkar onekligen som om denna extremvärme kommer hålla i sig. Härligt tycker jag när det kommer till allt förutom hästarna. Lite jobbigt att behöva gå upp svintidigt eller rida jättesent, men det får gå! Problemet är bara (som ni kanske redan vet) att jag knappt sover någonting om nätterna för att mitt hus är så varmt och ljust. Tror jag sov tre timmar inatt innan jag vaknade strax innan halv fem och bestämde mig för att gå upp och rida med en gång. Jag kan säga att det var väldigt skönt att rida så tidigt i alla fall, även om jag fick tvinga Bella upp ;) Ni måste spana in min snapstory (emmaelfstrands) om ni vill få er ett gott skratt, haha.

Idag red jag Bella för första gången på en vecka eftersom hon vilade nästan hela förra veckan. Det märktes i ridningen kan jag säga! Trodde att hon skulle bli väldigt pigg av att ha vilat så länge, men det var nästan tvärtom. Hon kändes "tråkigare" i ridningen. Svårare för att hålla balansen i vänstervarvet framför allt, och allmänt stelare och stretigare än vanligt. Mot slutet kändes hon ganska fin i alla fall. Det känns skönt att ha provat att se vad som händer om hon vilar en vecka. Tage och Focus är hästar som vilar sig i form (dvs de känns ofta/alltid väldigt fina om de har vilat i någon/ett par veckor) medan Boppen och antagligen också Bella är tvärtom. Inte så konstigt kanske eftersom de har en liknande kroppstyp, och min erfarenhet är att större/grövre hästar behöver ridas ordentligt och så intensivt som möjligt för att hålla sig i god form. Sen kommer vi självklart att ha viloperioder för Bella också (hon är ju bara 5 år), och vilodag/ar varje vecka, men nu vet vi att om hon har vilat helt i någon vecka kommer hon antagligen inte kännas i toppform när hon ska ridas igen.

Anna red Tage och Focus på banan också. Focus hade varit spänd idag medan Tage var riktigt pigg och fin. Hon red honom strax innan 11 när det var varmt, men värmen rör tydligen inte den grabben, för han var racer idag! Det är verkligen kul att se honom i sådan kanonform som han är i :) Imorgon ska Bella och Tage studshoppas och så ska jag känna på Focus på banan. Kan säga att jag kommer rida i Bellas sadel så jag slipper den där jäkla dressyrsadeln då, hehe. 

 
/ Emma
Kommentarer
Ellen - tävlingsryttare säger:

Ja denna sommar måste ju gå till historien. Det är ju galet!

2018-07-16 | 20:55:00
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Anonym säger:

Åh, kan du inte bara sova på utsidan? Det gjorde jag förr när jag hade möjlighet. En madrass och ett myggnät på det! 👌 Nu får jag nöja med med en kylklamp och en kyldyna i sängen 😂

Svar: Kanske skulle funka att sova i stallet så jag kan stänga om mig och slipper de flesta ljud, haha ;)
Emma Elfstrand

2018-07-16 | 22:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: