En skönare tur

I morse red jag och Anna ut på Tage och Bella igen, och det blev en kort och lugn tur, mestadels på asfalten där det inte finns så många insekter. Bella tyckte det var väldigt mycket skönare, och därför blev hela ridturen betydligt mer behaglig.

Båda hästarna skötte sig toppen idag. Vi fokuserade på att trava långsamt på asfalten, med Tage framför Bella. Bella behöver nämligen träna på att komma ihop sig lite i traven då hon helst vill trava på snabbt där. Med Tage framför som en naturlig stoppkloss blev det enklare för mig att få igenom förhållningarna och samlingen på henne. Ett hett tips är verkligen att både rida ut för en naturlig framåtbjudning, och att ta hjälp av andra ekipage när din unga häst behöver stöd på något vis. Nu sa jag till Anna att "samla nu", "öka nu" osv, samtidigt som jag gav henne hjälperna för detta. Det funkade verkligen hur bra som helst, och jag kan föra med mig den känslan in på banan när jag ska rida. 

Just nu lyssnar jag på Peder Fredricsons sommarprat samtidigt som jag ska packa och förbereda allt inför i eftermiddag då jag tillsammans med ett gäng kompisar drar iväg till Axevalla och campa i några dagar. Det är Stochampionatet där i helgen så vi ska festa, och Anna har planerat att komma dit också på lördag :)

 
  / Emma
Kommentarer
Malin säger:

Vore roligt att höra om vad ni tyckte om Peders sommarprat, själv tyckte jag det var väldigt berörande och bra!

2018-07-19 | 13:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: