Vi rider Tage utan utrustning

Här kommer äntligen en uppdaterad video där vi rider Tage utan utrustning. Jag provar också den här gången och är långt ifrån lika duktig och modig som Anna som hoppar 70 cm på honom utan både sadel och träns! Spana in videon så kan jag garantera att ni får er ett gott skratt ;) / Emma 
Kommentarer
Lisa säger:

Så duktiga ni var alla tre och så fin Tage såg ut när ni hade hoppat lite :D
Men vad menar du när du säger "rotera bröstbäckenet"? Hur ska man föresten göra för att svänga och göra halt från enbart sitsen? xD

Svar: Åh tack :D Med rotera bröstbäckenet så menar jag att själva underkroppen ska sitta still/rakt, men att du svänger bröstet åt det håll du ska, så mycket som du vill att hästen ska svänga :) Det är onekligen klurigt om hästen inte är van vid det, men enkelt förklarat så visar du med vikthjälper och kroppens placering (även skänklarnas hjälp) vart du vill att hästen ska svänga. När vi vill att hästen ska stanna så försöker vi göra oss så tunga som möjligt på ryggen :)
Emma Elfstrand

2018-01-27 | 12:57:17
marica säger:

alltså att rid utan utrustning är ju i princip lika som att rida med utrustning. Du ska ju bromsa med sätet och inte tyglarna även med sadel, svänga kan man göra med benen och kroppen, så vad är egentligen skillnaden? ;-) eller gör man inte detta i den engelska ridningen? Det gör vi i western, det är sällan man svänger med tyglaran eller bromsar med tyglarna, det är sätet/sitsen som styr, bromsar och svänger ;-) Men roligt att se er testa!

Svar: Jag är ganska säker på att du använder tyglarna mer än du tror även om du håller i dem mjukt och inte effektivt använder dem så mycket, annars hade du ju kunnat rida helt utan träns varje dag med samma ridkänsla! Vi rider väldigt lite med handen jämfört med våra andra hjälper, men tyglarnas hjälper gör det såklart betydligt enklare att placera bogarna där du vill, få ställning i nacken, böjning och överlag "hålla ihop" kroppen. Ridning handlar ju om så mycket mer än att stanna, bromsa och svänga ;)
Emma Elfstrand

2018-01-27 | 15:11:52
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
marica säger:

Jag bromsar aldrig hästen med tyglarna, aldrig. Jag bromsar med röst och sistsen. Självklart korrigerar vi med tyglarna men vi sitter inte och håller i tyglarna konstant och har ett konstant kontakt med bett och tyglar, vi korrigerar får det vi vill och sedan släpper vi, belöningen är ju att släppa tyglarna, nämnde ingenstans att vi inte korrigerar med tyglarna eller inte använder do, vi använder dom inte fullt lika mycket som in om dressyr och hoppning....

Svar: Nej, men då använder du ju tyglarna, och därför blir din första kommentar lite konstig när du skriver "vad är skillnaden?" med att rida med och utan utrustning? Klart det blir en stor skillnad för alla oavsett vilken gren du utövar!
Emma Elfstrand

2018-01-28 | 10:18:23
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Sofia Eriksson säger:

Haha, vad roliga ni är! Kan trösta med att jag idag känner precis så där när jag sitter upp på hästen utan utrustning trots att jag red mina första tre hästar helt utan utrustning precis överallt, ut i skogen, på ridbana, över vidrigt höga hinder (1,20-1,30) i många många år. Tycker ni var jätteduktiga.

//Sofia

Svar: Haha, härligt att höra! ;D Hur galen var inte du eller? Hade jag ALDRIG vågat göra, haha!
Emma Elfstrand

2018-01-28 | 11:23:38
MalinKalin säger:

Duktiga! Shit vad modig du är Anna som vågade hoppa :) Alltså Emma när du skulle hoppa upp, så jäkla rolig 😂

Svar: Hahah, jag är världens smidigaste människa, onekligen! ;D
Emma Elfstrand

2018-01-28 | 12:38:01
Bloggadress: http://malinkalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: