Throw back - Anna och Laika

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder och ett roligt tävlingsminne! Detta var den 3 maj 2009, så här var jag alltså 16 år gammal. Jag och Laika ingick i division III-laget på ponny! Hon var en riktigt envis ponny, född -97, så lika gammal som Boppen. Har tyvärr ingen aning om ifall Laika finns idag. En riktig favorit var hon i alla fall hos mig!

Hur som helst så skulle vi rida förklassen jag och Laika, en LC:2 har jag för mig. Det var direktstart, så det var öppet i dressyrstaketet på kortsidan vid A. Vi påbörjade programmet och allt kändes finfint, och sen så kom galoppdelen där man skulle lägga en volt vid A. När jag skulle avsluta volten så sa det bara *poff*, så var Laika helt plötsligt utanför banan. Jag blev så himla chockad, men jag styrde bara in på banan igen och red färdigt programmet. Efter att jag hade hälsat på domaren vid sista halten så sa hon att det var en väldigt fin ritt, men att jag tyvärr blev utesluten eftersom vi hade varit utanför banan. Den besvikelsen alltså!

Gråtandes skrittade jag ut från banan och klappade Laika, eftersom hon hade vart så duktig. Vi bestämde oss för att gå och prata med överdomaren, eftersom vi aldrig stött på detta problem tidigare så hade vi heller ingen koll på vad reglerna var. Enligt överdomaren och TR så hade vi behövt vara utanför banan i 45 sekunder(har jag för mig) för att bli uteslutna, men vi var väl utanför banan i max 10 sekunder, så därför blev det bara 2 poängs avdrag precis som vid felridning. Yes! Och bra gick den ritten också, för jag och Laika knep andraplatsen! Hade jag bara hållt om med skänkeln så hon inte hade sprungit utanför banan så hade vi dock vunnit, haha ;) Jag var inte bitter för det, dock.

 
Jag fick också frågan om Laika var en hingst, och folk blev lite smått chockade när jag sa att hon minsann är ett sto, hehe ;)

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Mer såna här inlägg! :D
Kommer ni göra någon mer gamla ridfilmer inom en snar framtid? :)

Svar: Det ska vi försöka göra :D
Emma Elfstrand

2018-01-17 | 14:07:09
Anonym säger:

Lajka har bott i det stall därav har min häst i västra Götaland men nu är hon på ridgymnasium tror jag❤️

Svar: Jaså? Vad kul! :D Hon är en himla go ponny :)
Emma Elfstrand

2018-01-26 | 10:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: