Svar på söndagsfrågor

Vad tycker ni är det allra bästa/sämsta med focus?
Bästa: Att han är så snäll och att han har bra grundgångarter.
Sämsta: Att han är så otroligt felriden.

Ska Focus gå på lösdrift eller kommer han att stå på Box? Och kommer ni att ha honom barfota eller med skor?
Han står på box :) Han har inga skor bak nu men skor fram, och så får han ha det tills vidare i alla fall. Så får vi se sen!

Kommer ni markarbeta/hoppa något med Focus? Eller kommer ni bara dressyra/rida ut?
Förhoppningen är att vi ska kunna markarbeta och hoppa honom också, men vi tar allting successivt.

Kommer det fortfarande bli en ny häst för dig Emma?
Yes, det kommer det bli :D

Hur gjorde ni med hästarna på nyårsnatten? Hur reagerar de på fyrverkerierna? Ni har väl inte möjlighet att ta in alla i stallet? Så jag tänkte på dom som är kvar ute i hagen men ni kanske inte har så mycket smällar runt er?
Hästarna i stallet kom in ett par timmar tidigare än vanligt, ifall några idioter skulle få för sig att skjuta raketer tidigare än planerat. Hästarna som står på lösdrift är faktiskt rätt lugna trots att det smäller ute. Vi har turen att det inte smäller speciellt mycket precis i närheten av oss och de brukar vara lugna i varandras sällskap. 

Vad jag har förstått så har ny köpt honom nyimporterad och av försäljare? 
Hur tänker ni med smittorisken och minimala infon om skadehistorik mm?
Han hade varit i Sverige i tre veckor innan vi tog hem honom. Det kvittar ju egentligen vart man köper häst, smittorisk finns alltid. Det finns liksom smittorisk om jag varit i ett random stall och inte byter kläder emellan. Och ja, vi vet ju egentligen inte så mycket om hans förflutna, men vi har exportröntgat honom så vi vet att han ser bra ut på röntgen. Sen är han besiktigad på klinik också UA, och dessa bedömningar är viktigast för oss. Nästan alla hästar har ju varit skadade någon gång i sitt liv, och det vore nästan konstigt om han inte har varit det någon gång i sitt liv.

Hur gör ni om era hästar har skav där sadel/sadelgjord ligger? Rider ni barbacka då?
Nu får våra hästar inte skav vid sadelgjorden, men skulle de få det så hade vi tagit på en sadelgjordstunnel. Är skaven såpass illa så de är såriga så får man rida barbacka :)

Är hans riktiga namn Focus eller kallas han bara för Det?
Han heter Focus!

Varför tycker ni att idrott inte borde vara ett ämne i skolan? Har hört er säg det och undrar varför?
För att det är helt omöjligt för alla individer att ha samma förutsättningar för att få bra betyg i idrott. Det är inget man kan plugga sig till så som i alla teoretiska ämnen. Plus att idrotten i skolan innebär så extremt mycket ångest för så många människor till skillnad från de andra ämnena. 
 
Skulle ni nunna tänka er att äga en klapphingst? Om ni inte vet vad klapphingst är så googla!
Nej, det skulle vi inte kunna tänka oss. 
 
Kommer Emma att köpa en hopphäst när Boppen/Tagis gått bort? Kommer Anna att köpa en dressyrhäst när Tagis/Boppen gått bort? ❤️ PS. Älskar er ❤️ ❤️
Emma kommer köpa en hopphäst till våren, och jag kommer inte köpa någon mer häst än utan det får bli en efterträdare till Focus sen om några år!

Hej! Ni har ju under ett tag pratat om att köpa varsina hästar, Anna en mer dressyrinriktad häst, och Emma en hopoinrikad. Då undrar jag om Focus är den hästen som Anna letar efter? Kommer Emma ändå köpa en hopp Pålle till våren? 
Älskar att läsa eran blogg och kolla på era videos, ni värkar så himla snälla och Goa. Sluta aldrig med det ni gör❤❤
Alltså, egentligen inte. Jag vill ha en lite mer utbildad dressyrhäst som kan lära mig. Dock föll jag för Focus och kände att jag var tvungen att ha honom, och det beslutet är jag glad över! Jag tror att vi kan lära oss mycket tillsammans, med rätt träning och hjälp, och han har potential att bli den dressyrhäst jag söker. Men sen är planen att ha en lite mer utbildad pålle, men först om några år då :) Emma ska fortfarande köpa hopphäst till våren!

Är ni fortfarande med i splay?
Yes, det är vi!

Sköt ni raketer? Va tycker ni om det?
Nej, vi har inte skjutit raketer sen vi var små. Tycker att det borde försvinna helt och hållet. Så många oskyldiga djur, vilda som tama, dör varje år på grund av smällarna. Så ovärt. Visst, fint är det ju, men det går att ha andra grejer. I Lidköping hade de lasershow vid 12-slaget vet jag. Mer sånt tycker jag!

Hej! Har ni planer på att rida för tränare mer regelbundet nu när ni har en ny häst? Yes det ska vi göra! Emma ska rida hoppning för Sten Lindgren varannan vecka och sen ska vi även börja dressyrträna regelbundet också :) 

Vilket blogginlägg tar längst tid att skriva? 
Det är nog svar på tipstorsdag, haha!

Kan ni förklara hur det funkar med era lösdrift? Står era hästar inne på natten? Går taggbollen och boppsilopp i samma hage?❤
Vi har en gigantisk hage som vi delat i två delar där den ena delen hör till lösdriften och den andra till de hästarna som står på box. Tage, Boppen och två andra hästar går i lösdriften och går alltså ute dygnet runt tillsammans. I den andra hagen står boxhästarna, alltså Focus och tre andra och de går ut vid 07.00 ungefär och kommer in vid 21.00-22.00 där någonstans. Båda hagarna har dock tillgång till samma höbal, så de har fri tillgång allihopa :) 

Tror ni att Tage/Boppen kommer påverkas av den andres bortgång? Hur?
Svårt att säga, de är ju ändå hästar som kanske glömmer av sådant relativt snabbt. De gnäggar ju på varandra när den ena vart borta från hagen(eller ja, Boppen gnäggar när Tage kommer i alla fall. Tage är inte jättepratig ;)) så det är ju snarare vid sådana tillfällen deras bromance märks av till fullo. 

 
En video kommer komma upp här vid lunch där vi snackar lite mer om Focus och ni får höra våra kommande planer med honom!

/ Anna
 
 
Kommentarer
Elin säger:

För mig var idrotten räddningen, där jag kunde prestera direkt, då jag har, av olika anledningar, svårt att plugga. Så det var skönt att ha ”ett lätt ämne”! Jag hade dock grymma lärare som inte bara såg de duktiga, utan såg även de mindre duktiga, att de försökte och utvecklades.

Svar: Vad skönt att höra :) Sådana borde alla lärare vara!
Emma Elfstrand

2018-01-03 | 08:35:50
Anonym säger:

När ni tar in boxhästarna släpps de in eller leds de? Hur gör ni på sommaren? Går alla hästar ute dygnet runt då? I 2 hagar eller en å samma? ( pratar sommarbete nu )

Svar: De släpps in i linor och på sommaren går alla ute i samma hage :)
Emma Elfstrand

2018-01-03 | 10:56:38
Anonym säger:

Vad menar du med att de är ju hästar så de kanske glömde av fort? Om en människa har ovanligt bra minne säger man att den har hästminne, därför att hästar glömmer inte.

Svar: Så kanske det är, och jag vet inte eftersom det inte hänt än och förhoppningsvis inte kommer hända på många år. Kan bara jämföra det när vi tog bort Abbe, och då var det egentligen inget annorlunda i hagen dagen efter. Dock var ju de inte riktigt så tajta som Tage och Boppen, men ändå.
Emma Elfstrand

2018-01-04 | 02:31:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: