Svar på söndagsfrågor

Vi fick in så många frågor den här frågesöndagen, så vi delar upp svaren i två delar. Här kommer första gänget svar :) 

Bästa/mest prisvärda köpen? alltså har ni något som ni riktigt känner att "fan vad glad jag är att jag köpte detta"? Både till er själva och till hästarna! 

Vi båda är väldigt nöjda med varsitt par ridbyxor från Milton horsewear(?) som kostade 189:- styck på Gekås. SÅ sköna ridbyxor, och för en väldigt billig peng. Till hästarna... Hmm! Bra fråga. Vi gillar Hööks benskyddset som vi har till Boppen där både senskydd och bakskydd kostade 300kr ihop tror jag. De verkar dock tyvärr inte ha kvar det setet :/ 

Favoritmärken på utrustning? Typ på sadel/träns/stövlar osv och ridkläder. 
Vad gäller sadlar så älskar vi Lippos sadlar! 2/3 sadlar i sadelkammaren är av det märket. På träns så har vi olika, ett par från Hööks, något från en Dansk monter på GHS och sådär så vi har inget specifikt märke där som vi har som favorit. Våra stövlar är från Mountain Horse och de är hur bra som helst. Ganska prisvärda och finns i många vadvidder. Ridkläder köper vi alltid från olika märken så vi har nog inget specifikt favoritmärke där heller :) Samma med hästtäcken, vi köper sällan bara ett märke. Dock gillar vi Horsewares täcken även fast de har en saftig prislapp.
 
Vad tycker ni om ridskolehästar? Hade ni någonsin kunnat tänka er att köpa en ridskolehäst eller sälja en häst till en ridskola (förutsatt att hästen hade klarat av det fysiskt såklart). 
Köpa ridskolehäst vet jag inte om jag hade kunnat tänka mig. Beror lite på utbildningsnivå/ambition och ålder, skulle jag säga. Dock hade jag kunnat tänka mig att sälja till (en bra) ridskola, absolut :) 
 
Hade ni kunnat tänka er att skaffa medryttare på era hästar? 
Ja, om vi känner någon gång att vi inte har tiden att lägga ner så mycket kärlek som vi vill på våra hästar så hade jag absolut kunnat tänka mig det.

Får era hästar något kraftfoder, eller vad tycker ni om sånt? 
Ja, de får lite müsli efter ridpass, och mineraler och tillskott. Dock inga mängder. Förut när vi stod uppstallade så fick Boppen MÄNGDER med lucern och en hel del kraftfoder för att vi försökte få upp hullet på honom, till ingen nytta. Nu får han max 1 liter kraftfoder om dagen och håller hullet hur bra som helst tack vare fri tillgång på hö. 

Vad använder emma för hårfärg? De extrem färger jag använt går ur redan efter någon gång.
Emma färgar håret hos frisör, och frisören har nyligen börjat använda färger från Pulp Riot för att få till de extrema färger hon har. Det är semi-permanenta färger, men ska hålla i upp till 25 tvättar. Tycker de fadeas ur på ett snyggt sätt och håller ganska bra. Sen använder Emma också färgbevarande schampo och balsam från Maria Nila för att få färgerna att hålla extra bra.

Vad har ni för favoritgren inom ridsporten? Om ni inte är tvungen att välja hoppning/dressyr, vad väljer ni då? Jag tänker eftersom ni har provat på flera nu i era testar-videos. 
Anna: Jag väljer nog dressyren eftersom jag är lite hopprädd. Om jag inte får välja det så hade jag nog valt akademisk ridkonst tror jag :)
Emma: Rent tävlingsmässigt, hoppning. Är ju lite hopprädd/mesig också, men gillar hoppning som tävlingsform bättre än dressyr eftersom jag inte gillar bedömningen där många gånger. Annars tycker jag det är precis lika kul att träna både dressyr och hoppning, och skulle aldrig kunna välja en gren som jag bara fick rida :) Övriga grenar så får jag nog säga akademisk ridkonst också hittills, men vi har ju lite grejer kvar att prova! Kan tänka mig att WE är väldigt roligt och något som kan passa mig bland annat.

Hur lägger ni upp era planer för veckan med hästarna, youtube, vardagsliv? Skriver ni vecka-för-vecka schema eller kommer ni på allt eftersom?
Vi brukar skriva ett ungefärligt schema på måndagen, och sen ändras det beroende på om något dyker upp. Brukar planera efter om vi har någon träning inplanerad, för då vill vi gärna ha hästarna joggade i skogen både innan och efter, oftast. Våra youtubefilmer planeras också, vilken dag de ska filmas och när de ska laddas upp. Vi ligger oftast flera dagar i förväg med våra filmer, dels för att slippa stressa, och dels för att känna att vi får till bra och varierat material på kanalen. Sen har vi också turen att kunna anpassa oss efter vädret. Om det ska regna på eftermiddagen brukar vi se till att rida på förmiddagen för att sedan gymma och sitta inne och jobba på eftermiddagen.

Vad tycker ni om sporrar?
Bra om man använder dem på rätt sätt :) Vi föredrar att inte rida med sporrar till vardags, utan använder endast sporrar någon gång i veckan på våra hästar, när vi vill få dem lite extra känsliga för skänkeln. Exempelvis om vi ska rida för tränare eller tävla. 

Drömresmål?
Anna: Har inte ett specifikt drömresemål, men vill gärna åka till Island, Frankrike, Italien, Nya Zeeland och USA.
Emma: Är jag tråkig om jag svarar samma som Anna, haha? Island, Nya Zeeland och USA är nog mina topp 3-resemål. Vill gärna besöka flera ställen i USA, och miljöerna i Nya Zeeland och Island ser ju bara så vackra ut. 

Bästa tips för att hålla ordning i sadelkammaren?
Utnyttja höjden! Vi har en hylla på tre av fyra väggar i sadelkammaren som är högt upp och som man inte når utan stege, men det är perfekt att lägga typ transportskydd, täcken och sådant man inte använder varje dag. Sen är det superbra att ha olika lådor att ha saker i. Vi har tre lådor som hästarna har sina benskydd i :)
 


/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Måste bara säga att Island har helt fantastisk natur, rekommenderar er verkligen att åka dit någon gång!!

2018-01-23 | 21:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: