Svar på söndagsfrågor

Är Focus en KWPN?
Yes, det är han!

Hur ofta duschar ni era hästar med schampoo per år?
Så sällan som det bara går, egentligen. Inför tävlingar så tvättar vi snarare ben och svans än hela hästen. Tycker det känns onödigt när de sällan är så smutsiga :) Tack och lov så har vi ju inga skimlar, haha ;) Men ben och svans tvättar vi inför varje tävling(i alla fall ben) och så tvättar vi av det som behövs. Tvättar nog aldrig hela hästen när jag tänker efter... Kanske max 1-2 gånger per år.

Skulle ni vilja bygga ut stallet så ni kan ha fler inackorderingar osv?
Nej, det vill vi inte :) Känns alldeles lagom som det är nu eftersom vår gård inte är särskilt stor i övrigt.

Vad tycker ni om horseware täcken? ES schabrak? Och equline schabrak?
Horsewares täcken är toppen! Dyra, men känns som att det är värt det. ES schabrak har vi inte testat sådär jättemycket faktiskt, vi har ett men inte använt det superflitigt så kvalitéten kan vi inte säga jättemycket om. Dock är det supersnyggt och ligger bra under sadeln! Equilines schabrak är kalasbra. Bra stadga, håller tvätt efter tvätt och är skitsnygga.

Vad tycker och tänker ni kring hjälptyglar (graman, thideman tygel, martingal osv)?
Vi tycker less is more vad gäller allt. Inget emot något av det direkt, men tror många hänger på hjälptyglar "bara för att". Särskilt förbyglar och martingals. 

Har ni ridit in en häst eller funderat på det ? 
Nej det har vi aldrig gjort och jag är tveksam på om vi kommer göra det... Just nu känner jag mig inte sugen på det i alla fall :) 

Visst har boppen vart snubblig? Hur fick ni han att börja lyfta på hovarna?
Han är fortfarande snubblig ;) Dock inte lika snubblig som när han hade järnskor faktiskt. Men visst snubblar han fortfarande. 

Varför vill inte Anna hoppa Focus senare när han är redo, på den nivå som ni hoppar Tage å Boppen? 
Tack för en jättebra YT-kanal :-)
Jag känner mig alldeles för osäker för att hoppa en redan osäker häst :) Tage och Boppen känner jag ju utan och innan, så då känner jag mig också (hyfsat) trygg att hoppa dem.

Har ni funderat på att löshoppa Focus?
Ja det hade varit roligt att testa löshoppning med honom :) Får se när det blir av!

Har ni något minne av er första tävling?
Anna: Ja! Jag minns att jag gjorde världens roligaste sväng till ett hinder. Red trygga fjordingen Hellman på 20cm. Felfria var vi och jag var så glad :D 
Emma: Jag red min första tävling på en ridskolehäst som hette Dino och vi hoppade 20 cm felfritt :) Var spännande och roligt! Tror jag hade ridit i kanske... ett halvår när jag startade den tävlingen.

Hur ofta storstädar ni stallet?
Jag försöker städa ordentligt en gång i veckan, eller varannan vecka i alla fall. Då sopar jag noga överallt, plockar iordning på våra hyllor och sådär. 

När är de tänkt att bröllopet ska vara?
Går inte ut med något datum :) Känns bäst så.

Skulle ni kunna tänka er att skaffa ett föl (om ni då hade all tid o plats som behövdes)
Alltså, näe. Jag känner inget sug för att skaffa föl. De är hur söta som helst, men varken jag eller Emma känner oss sugna på att köpa föl i dagsläget i alla fall :)

Hej! Vad använder ni er av för täcken nu under kallare temperaturer och vilka är era favorit hästtäcken samt varför?
Just nu går alla tre med 200g-täcken på sig när det är lite blåsigare och några minusgrader ute. Är alldeles lagom på våra grabbar :) Alltså jag har typ inget favorittäcke. Har gillat ett täcke som jag köpte på Gekås lika mycket som Horsewares, men sen är våra hästar inga bitare direkt som drar sönder täckena överdrivet mycket.

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: