Svar på söndagsfrågor

Bästa budgetschabraken?
Jag tycker Hööks har många fina! Nu äger vi inte så många därifrån, tror det är två stycken, men de har hållt väldigt bra i formen och kostade inte mer än ett par hundra :) 

Jag har för mig att jag har sett att ni har tömlongerat.... så jag undrar om ni vet hur man lär hästen skänkelvikning när man tömkör?
Yes, stämmer bra! Tyvärr inte, eftersom vi nästan enbart har tömlongerat och inte tömkört så mycket. Kanske någon annan har svar på detta? :)

Använder ni appen ztable? Har ni testat den och vad tyckte ni isåfall.
Nej vi har inte testat den, så kan inte uttala oss om den :) 

Vilka dagar kommer ni att vara på GHS? Om ni är där kommer det finnas möjlighet att träffa er då?
Vi åker ner fredag-söndag :) Självklart! Vi återkommer om när vi ska ha träffar och sådär när allt är färdigplanerat.

Har ni tränat något mer med focus och bommar?
Nej, ännu har vi inte gjort det. Kanske blir något mer i veckan eller nästa vecka :) 

Katt- eller hundmänniska? :)
Katt, alla dagar i veckan!

Har ni åkt längdskidor någon gång?
Ja, i skolan. Men sen har det inte blivit något mer efter det, haha. Så kanske 1 gång i livet på både mig och Emma ;) 

Hej! Till vilka alla länder har ni varit till?
Anna: Norge, Danmark, Spanien(3 gånger), Grekland(4 gånger), Cypern(2 gånger) och England.
Emma: Norge, Danmark, Spanien(3 gånger(, Grekland(5 gånger), Cypern(2 gånger), England och Polen. Snart också Malta, i slutet på maj!

Hej, hade ni tänkt titta på vinter - OS i år?
Vi båda tycker det är sjukt tråkigt att titta på, haha, så nej! Vi tittar enbart om det är hästar faktiskt ;) Allt annat tycker vi är supertråkigt.

Hej, använder ni ännu er av de ribbstickade tjöjerna ni älskade under en period? :D
Jajamän! Jag använder dem varje dag och älskar tröjorna lika mycket än :D 

Känner ni er någonsin omotiverade/opeppade att gå ut till stallet eller rida? Vad gör ni för att hitta tillbaka i så fall?
Ja, det händer emellanåt. Främst beror det på vädret ärligt talat, haha. Vi brukar bara ta oss i kragen och gå ut till stallet äve om det känns motigt, för vi vet att det kommer vara roligt när vi väl är där. Sen är vi sällan omotiverade till själva ridningen, men skulle vi någon dag bara känna NEJ så rider vi inte den dagen. Vi tror nämligen inte att vi hade fått ut så mycket av ridningen de dagarna. 

Hur bra tycker ni att man bör rida innan man skaffar egen häst?

Vi var inte särskilt rutinerade när vi skaffade vår första häst(hade ridit i 2 år bara), men anledningen till att vi kunde skaffa häst så tidigt var för att vi stod uppstallade på ridskola med massor av hästkunniga människor runt omkring oss. Så svaret blir helt enkelt att det beror på ens förutsättningar. Har man inte möjlighet att ta hjälp av kunniga hästmänniskor så ska man inte skaffa häst så tidigt utan vänta tills man själv har kunskapen om vård, ridning och hantering. Men har man de möjligheterna så tycker jag inte att det är konstigt att skaffa häst ganska tidigt :)

Ska ni på Gina tricot grand prix i år?
Inget som vi har planerat, isåfall blir det spontant :) 

Vad använder ni för underlag i boxarna?
I vanliga fall sågspån, men den vi köper sågspån av hade slut på det så nu har vi köpt kutterspån.

Hur går det med Focus och hans tungproblem?
Det går bättre och bättre! Han tar in tungan när han är i balans och bra form så det ska nog försvinna med tiden :)

Kommer Cillan tävla Tage något iår?
Ingenting som vi planerat hittills. Så vi får se!

Om ni behövde välja en färg att ha på kläder i resten av erat liv, vilken skulle det vara då?
Anna: Marinblå! Då kan jag ha jeans också, hehe. Dessutom älskar jag marinblått och tycker att jag klär bra i det med tanke på hudton och hårfärg.
Emma: Svart. Det passar med allt smink och alla hårfärger, och så är det snyggt också ;)

Vad är det bästa med erat jobb?
Att vi kan vara så flexibla! Det är underbart att inte ha några fasta tider och att bestämma helt själva. Även fast det såklart har en hel del nackdelar också :)

Anna, när Iris, om hon gör det, kommer tillbaka kan du lova att berätta det direkt då? Efter att du har myst massor såklart💖
Såklart jag ska det! <3

När ni rider ut så brukar alltid(vad jag har sett) Tage vara först och Boppen bakom, finns det någon speciell anledning eller har det bara blivit så?
Det är för att Boppen är jordens största mes och inte vågar gå först, haha. Han kan gå först i några meter men sen stannar han och vill gå bakom den andra hästen ;) 

Har Focus varit en lite mer "känd hopphäst" eftersom att han som jag förstod det har hoppat väldigt höga klasser eller har han mer varit en hobbyhäst som tidigare ägare har hoppat högt med?
Vi har faktiskt ingen aning! Vi vet ju egentligen ganska lite om hans historia, men enligt förra ägaren så har han gått 1,40. Med vem eller om det stämmer vet vi inte, men det spelar egentligen ingen roll för oss eftersom han ändå ska gå dressyr och vi föll för hans gångarter :)

Har någon utav era hästar några avkommor sen dom var hingstar när dom var väldigt unga?
Nej det har de inte :)

Skulle ni säga att Focus är en blandning mellan Tage och Boppen i temperament m.m?
Tage är ju stencool och Boppen nervig, men jag skulle inte kalla Focus för nervig. Han är dock ganska ofokuserad, men skulle ändå inte säga att han är nervig och stirrig utan han vill bara ha koll ;) Så det är svårt att säga. Boppen och Tage är extremt lugna i stallet och rör nästan inte en fena medan Focus är mer "överallt och ingenstans" fast snäll, såklart. Han står still men ska gärna titta på vilken borste man tar och sådär, om ni förstår hur jag menar? Så han är nog inte lik någon utav våra andra grabbar faktiskt :) 

Har ni någonsin varit i Helsingborg i Skåne och kollat på tävlingar där? Det tävlas nämligen varje helg och bland annat Baltic cup och stora klasser där bla Peder är med anordnas där.
Nej det har vi inte varit! Hade vart jättekul att kolla på tävlingar i Skåne för jag vet ju att det finns massor men vi bor så långt bort så det är tyvärr inte möjligt.

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ni har varit i Danmark, Norge och massa andra länder, men inte Finland😂😂 vad ska detta betyda(haha skämt och sido)

Svar: Haha vi vill dit också men det är lite omständigare att ta sig dit än till Våra andra grannländer 😉
Emma Elfstrand

2018-01-31 | 21:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: