Svar på söndagsfrågor

Vad tror ni kommer bli svårast Nu när ni ska utbilda Focus? Kram
Väldigt svårt att säga efter såhär kort tid tillsammans. Han kan ju redan byta lite smått. Tror denna hästen inte kommer ha några problem för piaff och passage heller då han redan samlar sig väldigt bra trots att han inte är så musklad än! Så jag vet faktiskt inte, haha :)

Hej! Vad är det som har hänt med Boppen nu? Återfall?
Nej förhoppningsvis ingen hovböld denna gången utan troligtvis en rejäl sträckning efter att klumpedunsen gått omkull i hagen för 1,5 vecka sedan.

Ni köpte ju Focus osedd och vad hade ni gjort om ni köpt honom och sedan när han kom hem till er hade han varit helt vild och att ni kände att ni inte riktigt kan hantera honom (även fast ni är så duktiga)?
Vi hade lämnat tillbaka honom :) Har tre månaders bytesrätt.

Jag har för mig att Emma har sagt att hon ska köpa en hopphäst nu till våren, och ni har ju redan tre hästar från tidigare. Blir det inte stressigt att rida fyra hästar om dagen för er?
För våran del blir det ju ingen direkt skillnad på tre och fyra hästar, eftersom vi kan rida samtidigt. Så det kommer nog inte bli några problem :) 

Till Anna: Du köpte väl ett par ridbyxor från Horze, är du nöjd med dem? Och beställde du flera av dem och ser de ut som bilden då jag funderar på att köpa dem.
Ja, jag är nöjd med dem! Kan dock uppleva att de marinblå är högst i midjan och de vita och röda är något lägre. Kan kanske bero på att jag använt de blåa mest dock :) 

Jag vet att Anna inte bor på gården där Emma bor, vilket jag antar innebär att det tar en stund för dig Anna att komma till gården. Stämmer det? Det jag då undrar är hur ni gör med morgonfodringen, är det Emma som har den?
Emma fodrar mestadels, men ibland tar jag hästarna innan gym, ibland tar pappa hästarna och ibland tar någon av de inackorderade dem om de ändå ska ut tidigt :) 

Anna ska du åka på dressyr och hoppträningar med Tage, han är ju så söt😍❤️
Inga träningar för tränare med honom, men vi kommer träna på hemma :) 

Kommer focus ha nosgrimma eller kommer han ha som Tage och Boppen brukar ha, utan nosgrimma. Älskar era kanal och ni är bäst❣️
Just nu har han nosgrimma då det tränset han har inte går att ta bort nosgrimman på för då slänger remmarna som nosgrimman sitter fast i omkring. Dock kanske vi kan ta Tages träns till honom ibland så vi får prova att rida honom utan :) 

Hej! 
Jag undrar vad ni använder för bett på Focus för tillfället? Såg att han hade eggbett på en bild, är det ett två/tredelat eller en stång? :) 
Har själv ett sto jag precis testat ett eggbett med stång på nämligen och hon tyckte det var sådär haha :) kram!
Just nu rids han på tredelat eggbett, och det är det som han gått bäst på hittills! Våra andra två avskyr sådana bett så förstår vad du menar ;) Vi ska dock testa oss fram och se om något annat fungerar ännu bättre.

Hur ska ni jobba med focus? Ska ni börja om med han och jobba med han som en unghäst?
Både ja och nej. Vi kommer ju rida honom oftare än en unghäst och gå "lite fortare fram" än om han vore 5 liksom. Men samtidigt inte gå för fort fram, såklart, eftersom han behöver musklas och stärkas. Vi får känna efter utmed resans gång :) 

Vad gjorde ni efter studenten? Jobba ni eller började ni studera direkt?
Vi båda började läsa! Emma läste personalvetare och sen ett gäng kurser efter det och jag läste egenföretagare i ett halvår, sen började jag jobba.

Jag vet att Fokus är en utbränd hopphäst , men varför lär ni honom inte grunderna bättre och att han litar på er och sedan börja lite småt att hoppa med honom, istället för att han ska bli en dressyr häst? Hans stamtavla är ju väldigt väldigt bra och med kända hopphästar, så varför göra honom till en dressyr häst?
Ser ingen anledning till att inte utbilda honom till dressyrhäst istället eftersom han har så fina gångarter. Sen får vi se, hade såklart vart trevligt om han vågade hoppa litegrann men det får framtiden utvisa! Jag är inte intresserad av att hoppa honom i vilket fall som helst, utan det får andra göra isåfall.

Hur många gånger i veckan hoppar ni??
En gång i veckan, max två om det är tävling på helgen också :) 

Äger ni lika stor del av hästarna? För det ni rider oftast på samma.
Pappa äger Tage och Boppen, jag äger 64% av Focus och Emma 36% ;)

Vad tycker ni om Ps of sweden tränsen?
Har bara testat ett på Tage och han gick inte alls bra på det. Dock var det ett träns ur en gammal kollektion. Hade gärna testat ett men tänker inte lägga så många tusenlappar på ett träns som kanske, eller kanske inte funkar :) 

MEN NI SKA JU SVARA PÅ FRÅGORNA PÅ SÖNDAGAR!!
Nej, vi har alltid svarat på dem på tisdagar/onsdagar :) 

Va tycker ni om fanpages?
Jätteroligt! Önskade jag kunde följa alla som är till oss(<3) men jag kan dessvärre inte det. Försöker alltid hålla koll på bilder vi blir taggade i och sådär så man kan gå in och gilla/läsa :) 

Tycker ni det är jobbigt att prata om Abbe?<3
Inte alls lika jobbigt nu som när det var färskt som tur är, men jag vågar fortfarande inte titta på "hejdå-filmerna" på honom <3

När tror ni att Focus kan rida sin första start i en dressyrtävling? 
Så snart det kommer igång med tävlingar, så förhoppningsvis i mars någon gång :) Kanske någon pay and ride innan det också!

När kommer Tage och Boppen gå i penssion och kommer ni ha kvar dom på gården ändå då? undrar eftersom att ni har Focus nu och ska köpa en i vår också.
Vi får se när de går i pension. Så länge de är fräscha och glada så kommer vi träna på som vanligt! Ja, de kommer vara kvar på gården :) 

Anna, Fokus är ju din häst men det känns som att Emma rider honom mer än vad du gör.. varför är det så? Varför rider inte du din häst mer?
Nej, Focus är både min och Emmas häst :) Emma rider honom inte alls mer än vad jag gör. Nu har det varit ganska så 50/50.

Hur ser en vanlig vecka ut för era hästar? 
Vi rider oftast ut tre gånger/vecka och på banan tre gånger/vecka. Sen hur passen ser ut varierar, men Tage och Boppen får oftast två dressyrpass och ett markarbete eller hoppning. Focus får tre dressyrpass eller två dressyrpass och ett med någon bom i dagsläget.

ska ni ta exteriörbilder på Focus så som ni gjorde med Abbe?
Japp, det ska vi! :)

Hur tänker ni kring ridning av äldre hästar? Tycker ni att man bör trappa ner på träningen eller tänker ni hålla igång era hästar så länge som det bara går? (har själv en häst som är lika gammal som Tage, ganska precis en månad yngre faktiskt! och tycker att det är kul att höra hur andra gör med sina "äldre" hästar) 
Jag tror man får känna av lite vad som funkar på varje häst. Tage är en sån häst som lika gärna hade gått i hagen och skrotat, men honom vill jag ändå hålla igång. Dock kommer han nog inte att tränas riktigt lika hårt nu, utan mer chillritter i skogen, något dressyrpass på banan och lite hoppning/markarbete på banan också i veckan. Dock vill jag inte trappa ner mängden ridning, men intensiteten. Han har ju inte sin kropp med sig sedan länge, så därför känns det vettigt att inte köra på för hårt. Boppen däremot mår allra bäst när han tränas hårt, så honom kommer vi fortsätta träna mycket med. Dock inte hoppa för högt, eftersom han är såpass stor och ändå 21 år gammal i år. Det kommer bli max 1m på tävling nu känner vi :) Hoppas han håller många år till <3 Jag vill egentligen att Samuel ska börja tävla Boppen lokalt, men han vill hellre köra folkrace. Galenskaper va? ;)

Föredrar ni valacker framför ston, eller har det bara blivit så att det varit valacker ni fallit för? :)
Vi har helt enkelt fallit för valacker! Men det är ju säkerligen så att vi dras till dem, haha.
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Du äger ju dock Focus mer men tycker inte ägandet spelar någon roll i erat fall då ni ändå hjälps åt, många tror att endast Emma rider honom då videosarna ni lagt ut på honom så är det bara Emma som rider honom men det är ju inte alla pass haha!

Svar: Nej precis, men många verkar inte förstå att vi faktiskt rider fler dagar än vad som visas i våra videos, haha ;)
Emma Elfstrand

2018-01-09 | 14:56:39
Anonym säger:

Det är så kul att ni tar er tiden att svara på våra frågor! Själv fick jag svar på min fråga om morgon fordringen! TACK! <3

Svar: Tack själv för att du läser <3
Emma Elfstrand

2018-01-09 | 17:02:32
Anonym säger:

Klart Samuel ska tävla Boppen 👍🏻

Svar: Jag håller med! Kanske kan få honom att göra det någon gång i framtiden, hehe ;)
Emma Elfstrand

2018-01-09 | 17:13:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: