Recept - kantarellpasta

Det önskades recept på den kantarellpastan som jag och Samuel lagade här om dagen, så självklart ska jag bjuda på det!

Du behöver(4 port):
400g valfri pasta
250g champinjoner
2 burkar konserverade kantareller(200g varav 110g avrunnen vikt) eller 400g färska kantareller
Olja att steka i
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
1 msk kantarellfond
0,5 dl rödvin
3 dl grädde
3 kvistar grönkål, eller bladspenat
Tryffelolja efter smak
Salt, peppar och vitlökspulver efter smak

Gör såhär: 
Börja med att skära svampen i lite mindre bitar. Lägg dem i en kastrull eller stekpanna och stek utan olja tills de släppt ifrån sig allt vatten och att de fått lite färg. Hacka löken under tiden. När svampen fått färg så ska olja och lök ner i pannan. Fräs tills löken mjuknat. Tillsätt sedan rödvin, fond, kinesisk soja och grädde, låt småputtra lite. Hacka grönkålen eller spenaten i mindre bitar under tiden. Rör sedan ner det i grytan och smaka av med tryffelolja(jag gillar när det smakar MYCKET tryffel), salt, peppar och vitlökspulver. När du är nöjd med smaken på grytan så blandar du i pastan i pannan, och smakar sedan av en gång till. Klaaaaart! Ät och njut :D
 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: