Once in a lifetime-häst

Jag har berättat många gånger om hur fin och härlig Boppen är att rida, och att jag aldrig har suttit på en så fantastiskt rolig häst som honom förut. Även om han går en på nerverna väldigt ofta pga sina egna nerver (hehe) så kommer han alltid vara bästa hästen i mina ögon.

Han är verkligen en sådan once in a lifetime-häst. Även om han kanske inte har de bästa kroppsliga förutsättningarna med sin långa och tunga kropp så är han så otroligt välriden, balanserad, mjuk (för det mesta), lydig och framför allt: ambitiös! Nästan alla andra hästar blir tråkiga att rida i jämförelse med honom, liksom. 

Därför känns det så vemodigt att han är till åren nu, och snart ska jag leta ny häst. Jag är nästan övertygad om att jag inte kommer hitta en häst som jag får samma känsla på som med Boppen, och det känns tråkigt. Jag älskar verkligen den hästen SÅ mycket, och han kommer alltid förbli den finaste grabben som finns för mig, även på årens höst när han blir gammal och skruttig. Är så tacksam för alla år vi har fått med honom, även om vi har haft en jävla otur med skador på både oss själva och honom under årens lopp. Jag har aldrig lärt mig så mycket på en häst som jag har gjort av Boppen. 

Förhoppningsvis kan jag i alla fall hitta en häst som jag så småningom kan få nästan lika bra connection med i alla fall. Jag håller hoppet uppe helt enkelt ;) 

 
Har ni också haft/har en once in a lifetime-häst, eller känner ni inte igen er alls i det jag skriver?

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Min nuvarande häst är verkligen en sån. Så härlig ❤️

2018-01-26 | 12:26:09
Evelina säger:

Har en storhäst nu. Men ponnyn jag hade innan kommer aldrig lämna sina spår.
Ponnyn var mitt hjärtas-häst. Aldrig kommer jag få en sådan personlighet att ha att göra med liksom. Han var något utöver det lilla extra och ingen kommer att kunna fylla tomrummet efter honom.
Tyvärr lever han inte idag utan fick lämna oss alldeles för tidigt, men 4 år fick vi och han blev ''bara'' 17 år <3

2018-01-26 | 12:29:05
Anonym säger:

Min C-ponny jag har nu. Han är verkligen en once in a lifetime häst. Kommer nog aldrig känna mig så trygg och lycklig på nån annan häst eller ponny. Han är inte den mest ambitiösa men enligt mig den bästa. Han kan vara hur pigg som helst och studsa runt och jag känner mig fortfarande jättetrygg på honom hade nån annan häst gjort så hade jag fått panik efter min ridolycka. Kommer aldrig hitta en häst som honom igen, min tränare står varenda pass och är imponerad över honom i hoppning❤️❤️

2018-01-26 | 13:20:33
Johanna säger:

Min föredetta medryttarhäst som jag sedan blev delägare i. Ingen once in a lifetime-häst i ridningen, han var jättestark och behövde stimuleras i huvudet hela tiden. Provridningen var den värsta jag varit med om, men det var något som bara kändes rätt första gången jag såg honom. En varmblodstravare var han, världens finaste. Däremot har jag aldrig klickat så bra med någon häst på marken och med allt runt omkring. Vi klickade för bra dock och när vi skulle hitta en medryttare två år senare så lät han dem inte ens komma i närheten med borsten eller hovkratsen och skenade iväg med dem direkt vid uppsittning. Han blev helt enkelt "dum" mot människor som inte vistades med honom dagligen. Men gud vad jag älskade den hästen, saknar honom verkligen!

2018-01-26 | 13:35:10
Mimmi säger:

Min första häst var så, det var verkligen hon och jag <3 Var tvungen att sälja pga många omständigheter.
Efter det har jag haft två hästar jag inte passade ihop med som jag sålde.
Men nu har jag en sån, one in a lifetime häst igen <3 Trodde inte jag skulle hitta den känslan igen men det gjorde jag.
Jämför man dem är de ganska olika men också väldigt lika :D
Men jodå, det kommer du göra :)
Den ersätter inte men den kommer ge dig så mycket glädje och kärlek den också

2018-01-26 | 13:35:32
Johanna säger:

En bild på oss, när han var i sin finaste form!

https://www.instagram.com/p/nGlXYUojRw/?taken-by=joizschnee

2018-01-26 | 13:42:36
Anonym säger:

Stackars Tage och Focus💔

Svar: Kan garantera att de inte bryr sig om att jag klickar bättre med Boppen :)
Emma Elfstrand

2018-01-26 | 15:17:03
Daniela säger:

Min fd medryttarhäst Jasuska som såldes. Har aldrig fått en sån connection med en häst förr.. saknar henne 😭

2018-01-26 | 16:25:33
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Anonym säger:

Så utrolig koselig post!

2018-01-26 | 18:02:29
Anonym säger:

Jag har en C-ponny som jag haft i nio år iår. Vi har också haft väldigt mycket otur speciellt med fång. Vi har aldrig tävlat eftersom jag och speciellt hon inte finner något intresse i det. Hon var min andra häst och lärde mig och lär fortfarande allt som var värt och veta. Hon har inte speciellt bra förutsättningar kroppsligt, därför tränas hon inte hårt alls. Men varför hon är min once in a lifetime-horse är för att jag känner mig 100% säker på henne när vi kör ett race över en gigantisk äng i bara halsring. Hon kan gå helt lös en hel promenad utan att jag ens behöver titta bakåt eftersom jag vet att hon följer mig. Vi har sådan extremt bra relation så att jag inte har ridit henne med träns sen flera månader tillbaka. Världens roligaste ponny verkligen är så tacksam för att hon finns i mitt liv. Kram på er!

2018-01-26 | 19:48:52
Anonym🦄 säger:

Jag äger just nu en häst som betyder allt och lite till, verkligen en once-in-a-lifetime. Hon är också till åren nu, men pigg som sjutton😅 Härligt att man kan älska en häst så mycket. Kram❤️

2018-01-26 | 20:51:05
Matilda säger:

Kanske inte min once-in-a-lifetime häst men iaf familjens är ponnyn som köptes till min storasyster när hon var 14. De tävlade upp till MSVB och kvalade lag-sm flera gånger. En häst ponny som ansågs "galen" men är egentligen världens snällaste i alla hantering, pigg och glad samt hoppar alltid. Såldes när min syster blev 18 eftersom jag och min tvilling är för lång. Vi köpte en storhäst som jag verkligen älskar och hon är hur underbar som helst men hon betyder inte alls lika mycket för familjen. Min storasyster köpte tillbaka ponnyn efter 1.5 år eftersom nya ägarna inte klarade av henne och tänkte ta bort henna. Nu har hon varit tillbaka i 3 år och är 21.

Man märkte särskilt på morfar hur mycket mer han tycker om ponnyn än vår storhäst, från det att ponnyn kom tillbaka är han och lämnar morötter varje vecka precis som han gjorde även innan hon såldes ;) Han har kommit på fler tävlingar som hon är med på och så där. Ponnyn var hans ögonsten och det blev en stor lättnad för hela familjen när hon kom tillbaka <3 Sen skadar det ju inte att hon är bästa barnridnings ponnyn för alla syskonbarn och att man kan slänga upp i princip vem som helst i skritt och trav!

2018-01-26 | 23:52:14
Josefin Nilsson säger:

Jag har haft extremt många olika ponnyer och hästar som jag haft varit medryttare/ fodervärd på genom åren men det finns bara en som alltid kommer betyda allt och det är en d-ponny som vi fick hem när det hade gått så långt så att han skulle skickas till slakt om ingen köpte honom då han klassades som "galen". Jag hade honom på foder under 2 år och jag har aldrig någonsin mött en mer ambitiös häst/ponny som verkligen gav mig allt sitt förtroende. Det slutade med att vi köpte honom och jag hade honom totalt lite mer än 7 år, innan vi blev tvungna att sälja honom i höstas för övergång på storhäst. Tror inte att jag någonsin kommer hitta en häst som honom igen, han var (och är) min once-in-a-lifetime häst <3

2018-01-27 | 09:51:19
Bloggadress: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Anonym säger:

Gick på ridskola och hade verkligen den känslan på två st men sen flyttade den ena och d0 bröt jag ihop. Efter ett år skadades den andra och gavs bort till någon annan och nu idag så har jag egen häst som är som en blandning av dom💖💖

2018-01-27 | 18:19:07
Linda säger:

Blir bölig när jag tänker på det men min once in a lifetimehäst börjar också bli gammal. Livet går för snabbt och djur får vi bara låna för en kort sekund...

Svar: Ja verkligen ♥
Emma Elfstrand

2018-01-29 | 10:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: