Nya stigbyglar!

I december så var jag och Emma iväg på en liten "roadtrip" där vi handlade in massa hästsaker. Vi lade ju upp en haul som ni kanske sett HÄR.

Nu tänkte jag dock skriva lite mer om stigbyglarna som vi köpte! Vi valde Sprenger Flexcite. Dels på grund av att jag inte gillar deras Bow balance, och jag tycker greppet är för dåligt i de "vanliga" stigbyglarna från Sprenger. Denna stigbygeln var dels snygg, och dels med en bredare platta, så vi chansade på den!

Nu har vi ridit i dem ett tag, och de sitter på Tages sadel. Jag älskar dem! De är som sagt breda i plattan vilket jag gillar för då får man bättre stöd enligt mig. Dessutom har de två sorters gummi i plattan vilket gör att greppet blir ännu bättre! Skönt för min del som är van vid Freejumps Soft up med kanonbra grepp, men som det känns nu så tycker jag faktiskt greppet är likvärdigt trots att dessa är i gummi och Freejumps i plast med "stålpiggar" som sticker upp. 
 
Jag hade gärna haft dessa stigbyglar på alla sadlar, haha. Dock kostar de över 2,000kr styck, så det lär väl inte hända i det första taget ;) 

Har ni testat dessa stigbyglar? Vad tycker ni isåfall? :D

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Var inne på Youtube igår och kom över en av era videos från 2012 när Anna försöker imitera Tage när han bockar. Och hon snubblar. Har nog aldrig skrattat så mkt på länge. Vill bara säga att ni är världssbäst på det ni gör och ni är stor inspiration för oss som håller på med hästar! Ni gör vardagen lättare. Här är länken till videon: https://youtu.be/f5NBa8MsrEE

Svar: Haha åh vet precis vilken film du menar 😅 tack snälla du!
Emma Elfstrand

2018-01-16 | 14:26:26
Emma säger:

Vilka tycker ni är bäst av dessa och freejump? Jag ska köpa nya stigbyglar och vill ha dessa eller freejump. Har haft freejumps lite innan men sålde då jag tyckte de var lite små. Men annars gillar jag freejump, dock är jag sugen på de här också, men har aldrig ridit i sprenger.
Sedan funderar jag på säkerheten, jag vet att det finns de som fastnat i freejump och sprenger också, men det är folk som fastnat i varenda säkerhetsstigbygel. Så vilka tror ni är säkrast? Funkar säkerheten i sprenger? För jag har bland annat hört Sylve Söderstrand säga att det inte alls är en säkerhetsstigbygel... Har lite svårt att bestämma vilken modell jag vill ha haha :)

Svar: jag tänker att det alltid finns folk som har otur och fastnar. det jag gillar med dessa är att de är mellan dam/herrstorlek(finns bara en strl) så de är ganska stora, dock känns de inte klumpiga för det. perfekt nu på vintern när jag rider med bredare skor oftast! Jag hade valt dessa framför freejumps så som jag känner nu :)
Emma Elfstrand

2018-01-16 | 18:52:56
Hanna säger:

Vad är skillnaden på dessa stigbyglar och bow balance..? Tycker dom ser väldigt likvärdiga ut

Svar: Dessa har betydligt bättre grepp! Tror dessutom att de är något bredare än BB :)
Emma Elfstrand

2018-01-17 | 16:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: