När Tage blev av med halva svansen

När vi stod på ridskolan så stod vi i uteboxar med våra hästar, alltså Tage och Boppen. Då hade vi inga vattenkoppar, utan våra hästar fick vatten ur hink. Vi tänkte inte så mycket på det, fyllde hinkarna och det fungerade hur bra som helst.

En morgon när vår tränare hade stallet så såg hon dock hur Tage hade panik i boxen. Han slänge sig typ på marken och stegrade och hade sig. Hon såg då att vattenhinken hängde i svansen(!) och att det var därför han helt panikslaget kastade sig omkring. På något vis lossnade hinken, kommer inte ihåg om han lyckades själv med att få loss den eller om hon fixade det men i vilket fall så lugnade han sig direkt när hinken inte längre hängde i hans svans. Jag kan säga att det var många tagelstrån som hade följt med hinken... 

Vi tänkte inte alls på hur hinken var utformad, men den har som två krokar med något "klibbigt" plasthölje i bägge ändar, och Tage är en sån som älskar att klia sig mot typ allt så det var inte konstigt att han fastnade. Som tur var gick det ju bra, men det hade verkligen kunnat gått åt skogen. Det var bara svansen som tog skada, och den växer ju ut igen ;) Efter den incidenten så tejpade vi alla sådana hinkar med eltejp för att det inte skulle hända igen. 

 
Här ser ni hur hinken ser ut. De svarta plupparna är liksom lite kladdiga, och dessutom tror jag att våra hinkar var lite "trängre" i krokarna så den satt verkligen fast. Det tog lång tid för svansen att återhämta sig med, haha. Han är ju inte världens mest hårfagre häst direkt ;) 


Liten jämförelsebild på svansen 2010 - 2017. Lite skillnad är det allt, hehe.

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ja, det är ju ingenting man tänker på direkt, men det kan verkligen gå illa om man har otur. Jag hade en ponny som lyckades fastna med näsborren i en utav dessa krokar. Han drog den rakt igenom näsborren så att det blev som ett stort hål. Usch. Så även jag har tejpat alla mina hinkar, haha.

2018-01-27 | 19:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: