Hoppat!

Idag har jag faktiskt hoppat två hästar, nämligen Tage och Boppen. Det var ungefär år och dar sen som jag hoppade sist alltså, haha. Skador har ju kommit emellan. Det måste i alla fall ha varit i början på september som jag hoppade sist...

Hur som helst så var Tage först ut. Eftersom han haft inflammation så ville jag inte hoppa för mycket, så det blev en långsida med tre galoppbommar - ett galoppsprång - räcke. Det tog vi åt båda hållen också, så ibland blev det bommar efter hindret och ibland bommar före. Tycker det är så jäkla svårt med galoppbommar innan hinder alltså, haha. Så kanske mest en nyttig övning för mig, även om det var nyttigt för Tage också ;) Han var fin i vilket fall som helst, och tyckte det var kul!

Efter lunch var det Boppans tur, och jääääklar vad fin han var! SÅ snärtig i galoppen, mjuk och lagom pigg. Det vill säga framme för skänkeln, men inte så pigg att han blir stark. Vi gjorde samma övning som Tage, och landade faktiskt till sist på 1,10m. Kul att hoppa lite högre också! Blev inte alltför många språng, men det kändes skitbra. Han känns jättefräsch nu! Fina gamlingen <3

Emma red Focus innan vi hoppade, och hon red honom runt hindrena i paddocken. Det var inga problem! Bra för honom att träna lite på att gå bland bommar och stöd, utan att för den delen behöva springa över dem. Han har allt börjat testa oss lite genom att inte gå fram för skänkeln och vifta på huvudet, haha. Emma red bara på framåt och hade det som fokus hela passet, och jag tyckte han såg mycket bättre ut på slutet. Får försöka att rida på massor framåt nu i början så man inte bara samlar. Det gör vi väl i och för sig inte heller, men det gäller att inte backa hem för mycket över lag :)

En stillbild från dagens hoppning med Bopps.

Nu har jag vart iväg och handlat mat för veckan och ska ta och städa av lite här hemma. Älskar att ha det fint inför kommande vecka, hehe. Är proffs på att städa men också proffs på att stöka ner. Går inte riktigt hand i hand det där ;) Hoppas ni haft en fin helg! 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Boppen är sååå fin!😍

2018-01-15 | 16:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: