Kommentarer
Anonym säger:

Focus är så fin när han travar😍

2018-01-06 | 12:36:56
Linnea säger:

I utlandet jobbar man inte bommar på marken i samma sätt som i Sverige. Vi har fått fina hästar till ridskolan från bl.a. Holland som inte har förstått nånting när bommarna är på marken. Gjort som Focus och försökt ta det på fart för det mesta, studsat travbommar, hoppat som kaniner igenom studsserier. Så visst att han är bränd, men tror även han kan tycka markbommar är lite extra konstiga då han troligtvis inte är van det :)

Svar: Ja vi har tänkt att det kan vara så också ☺
Emma Elfstrand

2018-01-06 | 13:21:57
Anonym säger:

Tycker att det är lite tråkig ton när ni pratat om Focus föregående ryttare/ägare. Vad jag förstått det som har ni inte allt för mycket erfarenhet av varken importer och den modellen av häst, och då tycker jag att det är lite tråkig stil att säga att han är så dåligt riden e.t.c. när ni inte har så mycket bakgrundsinfo och erfarenhet av den hästtypen. Olika typer har olika svårigheter, en högrest häst i mycket uppförsbacke rullar gärna ihop sig när styrkan tryter medan en planare byggd, lite grövre häst gärna lägger sig i handen och blir stark har jag märkt av egna erfarenheter. Alltså inte enbart på grund av ridningens och hästhållningens, men även modellens skull. Gällande bommarna är det som ovan skriver, markbommar är mycket ovanligt i de flesta stora hästnationer och hur duktig en hopphäst än är över hinder kommer den att tycka markbommar är konstigt om den inte blivit utsatt för det tidigare. Hade jag varit ni hade jag i början försökt mig på småhinder som han ändå känner igen sig i innan jag hade börjat med cavalettibommar som är något helt nytt för honom, för att han som sagt ska känna igen sig och för att minska stress. Lycka till med er nya, fina häst, jag håller tummarna för er! :)

Svar: Fast om en häst ser ut så i kroppen som Focus gör så är han inte bra riden. Det handlar inte bara om hans styrkor och svagheter utan om att han är så dåligt och felaktigt musklad, och det har han ju bara blivit av dålig ridning. Men vi ska förhoppningsvis få bukt på problemen så småningom ☺
Emma Elfstrand

2018-01-06 | 13:47:53
Anonym säger:

Focus träns är så fint, lika så han

2018-01-06 | 14:54:43
Ellen - tävlingsryttare säger:

Gud så fin han är!

2018-01-06 | 16:55:32
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Daniela säger:

Vad fin Focus är! Kan ni göra en video om hur ni introducerar skänkelvikning och sidförande hjälper till hästar som inte kan det? :D

Svar: det kan vi absolut försöka göra! :)
Emma Elfstrand

2018-01-06 | 18:50:55
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Anonym säger:

Bra jobbat! Blir dock ändå lite besviken över ert beslut att redan börja jobba på en sån sak. Troligtvis är det tilliten som sviktar, därav en anledning att inte hoppningen funkar. Finns ingen som kan bygga upp ett förtroende och tillit på en häst på så kort tid som ni har haft honom, särskilt inte på en utbränd häst där troligtvis fler har försökt jobba på problemet. Vad har ni haft han 2-3 veckor? Det jag menar är att det finns SÅ himla mycket annat man kan börja jobba med innan man börjar med något som är anledningen att han är där han är idag. Bygg mer på förtroendet, träna lite horsemanship, mycket bus i skogen, få tillbaka livsgnistan och hans självförtroende, för han ser även spänd och osäker ut i ridning överlag, även när ni inte har med bommar överhuvudtaget. Ett litet tips, gå inte för fort fram. Eftersom ni säger själv att ni ingen har några nämdvärda mål så varför redan börja jobba med det som har knäckt honom???

Lycka till!!

2018-01-06 | 21:15:57
Agnes säger:

Hej! Alltså jag har ingen fråga men jag ville bara säga att ni är mina youtuber och jag tycker att ni ät jätte flitiga som håller på med 3 hästar och har en aktiv youtube kanal! Puss på er😘

2018-01-06 | 22:20:56
Stina säger:

Om ni skulle rida bettlöst. Skulle han hålla på med tungan då också tro? (Ren nyfikenhet)

Svar: Ingen aning! Vi kanske kan testa det någon gång.
Emma Elfstrand

2018-01-06 | 22:49:19
Jara säger:

Alltså anonymis är man skicklig kan man rida vilken modell som Hellst tycker de syns tydligt att hösten är super fel riden och inte beror på modellen utan femtiden 100% men att vissa modeller har tendenser jag men man kan se med erfaret öga hur hösten meter sig rör sig och ser ut i kroppen och då kan man säga på engång om den är felriden som Biggles när hans tod hos Kristina. Och även fortfarande väldigt felriden.

Där emot hane jag gjort lite absolutes med fokus själv och visat tydligare lugnt med vad bommar innebär

2018-01-06 | 22:52:16
Jara säger:

Tycker inte alls de skyller eller säger ont om ägaren tvärt om sanningen de har rätt i allt de säger

2018-01-06 | 22:52:52
Anonym säger:

Hur kommer det sig att ni redan lägger in bommar när han är utbränd? Jag förstår idén om man skulle ha bommar ligga framme men inte rida över dem för att få det hela avdramatiserat och få honom avspänd (även om han inte ser speciellt spänd ut), men att rida över dem redan kändes bara onödigt och lite taskigt över honom.
Sen att hålla så hårt i honom istället för att ge lite tygel och stötta med skänkeln när han är osäker är heller inte schysst.
Jag har själv jobbat med utbrända hopphästar så det här var ingen rolig syn.

2018-01-06 | 23:12:29
Daniela säger:

Anonym här ovanför mig, ser vi på samma klipp? De har ju såklart först känt av situationen om de kan komma över bommarna, och jag ser inte alls att de "håller hårt i honom". Och så sa de ju dessutom att de kommer ha fram bommar på passen och inte rida över också...

Svar:
Emma Elfstrand

2018-01-07 | 01:45:50
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Julia säger:

Mycket fin häst!
Att hästar sticker ut tungan vid arbete ser jag ofta hon hästar som har haft fel bett, för långt uppdragna bett och åtdragna nosgrimmor. Ett tips är att kanske ta loss nosgrimman eller byta till en platt/tunn som inte känns lika väl eller tar lika mycket plats. Även om ni spänner den löst så kan känslan av att han har något där som tidigare varit obehagligt trigga att lägga ut tungan. Prova att släppa ner bettet lite, låt honom själv känna på det utan att det hela tiden drar i mungiporna även när tyglarna är slak. Tycker det är viktigt att hästarna kan bära och leka lite med bettet själv och att det inte är helt fixerat. Ett rakt bett kan också upplevas som stadigare och lugnare för en häst som är orolig i munnen. Jag tror inte han försöker "komma undan" arbetet med att lägga ut tungan. Tror snarare att han haft en väldigt dålig upplevelse av huvudlag och betsel. Lycka till med allt!

2018-01-07 | 13:37:23
Jara säger:

Alla komentsrer syns inte :(

2018-01-07 | 18:26:32
marica säger:

Ni som rider utan nosgrimma på boppen och tage, hur kommer det sig att focus har nosgrimma....? var det inte ni som inte 'gillade' nosgrimma.... ?

Svar: Vi har inget emot nosgrimma så länge den är löst spänd! Vi hade gärna ridit utan nosgrimma på Focus också, men det går inte på hans träns tyvärr.
Emma Elfstrand

2018-01-09 | 08:10:21
Bloggadress: http://mariicaliindberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: