Focus första dressyrträning

Här kommer en liten video från när Anna och Focus dressyrtränade för Miranda, som har tävlat upp till GP i dressyr och är en väldigt duktig ryttare med bra värderingar. Så skönt att kunna hitta en sådan tränare som tävlar på såpass hög nivå. Vi ska faktiskt träna för Miranda igen redan den här veckan, och kommer sedan att försöka träna regelbundet för henne jämna veckor (eftersom jag har hoppträningar ojämna veckor). Ska bli så härligt att komma igång och dressyrträna regelbundet igen! 

I videon så jobbar Anna och Focus bara på grunder, att han ska söka ett kontakt till bettet själv och att jobba med att få kontroll på hans svaga högre bakben. Han kanske inte ser lika "flashig" ut som i exempelvis provridningsfilmen, men nu får vi lite börja om från början med honom och verkligen ta tag i alla hans svagheter. Miranda tyckte i alla fall att vi gjort ett riktigt kap med honom eftersom han rör sig så fint, och hon tror att hans olater går att jobba bort. Voiceover finns också i filmen så vi hoppas att ni ska gilla den :) / Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Hej. Såg att focus har tungan ute vid dressyrträningen. Det har min 8 åriga arab också, hon har börjat med det sista halvåret. Vet ni varför dom gör så?

Svar: Nej vi vet inte varför han gör så. Ska kolla tänderna på honom, experimentera med bett m.m och se om det hjälper :) sen kan det nog ha att göra med att han inte är så stark i kroppen än heller.
Emma Elfstrand

2018-01-22 | 12:19:52
Emma säger:

En häst med tungfel, kan ju vara bland det allra svåraste som finns att komma till rätta med - hur ser ni på det?

2018-01-23 | 17:14:53
Anonym säger:

Men vad ull att se en vanlig dressyr ryttare förespråka så mjuck ridning de där är precis så ni behöver rida ho om rung låg och inte streta emot med tydglarna där sänkte han sig och jobba . Annars ser de ibland riktigt tråkigt kantigt ut detta var fantastik fin ridning måste jag säga och menar inte något negativt men tycker ni inte lyckats komma åt honom och korrigera och bygga upp honom utan fortsatt i hans dåliga dom han haft sedan tidigare och ni tidigt vidare på de . Men detta var et wow

2018-01-24 | 22:07:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: