Fler Focusbilder

I tisdags när vi introducerade Focus för bommar så filmade ju Anna mig, men hon hann även med att knäppa några bilder som jag tänkte bjussa på här :) Han var väldigt spänd det här passet eftersom han tyckte att bommarna var läskiga och därför inte koncentrerade sig speciellt bra på mig. Han skötte sig ändå fint och gjorde sitt bästa, och vi märker faktiskt att han gör framsteg varje dag i ridningen! Nu tar han redan ett bättre stöd på bettet överlag, och kan sänka sig i formen och samtidigt behålla ett bra stöd till handen utan att knäppa av. Det känns som en väldigt lättlärd häst får jag säga!


/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Angående Focus tunga är de ju ett stort problem när de kommer till dressyren. Hästarna ska ju hålla munnen stängd och suga på bettet. Man kan lätt bli av med många onödiga poäng på en sån sak. :P
Testat spänna nosgrimman nått hål till? Sätt på en "snokrem"? Testat annat träns typ Micklems eller PS. Min Valack gapade mycket och slängde en del med tungan men är så mycket bättre sen vi bytte till annat träns.

Svar: Ja det är ju det, så därför ska vi göra allt för att få bukt på problemet. Ska testa diverse bett och träns också så hoppas vi att det ska bli bättre! Men vi tycker att det blir bättre och bättre för varje pass, så förhoppningsvis försvinner det problemet helt.
Emma Elfstrand

2018-01-04 | 12:55:41
Anonym säger:

Grattis och lycka till med er nya häst. 😊 jag följer er med spänning. Ett tips angående tungan är att se ifall problemet kvarstår vid ridning på ett bettlöst träns. Då får ni ju lite känsla för om det är i munnen det sitter eller om det blivit en fix idé. 😊

Angående Youtube så önskar jag (och säkert många andra) en vlogg-vecka med massor av långa videos 😉 längtar tills ni drar igång tävlingssäsongen !

Svar: Ja verkligen! :) Vi ska se till att få ut tandläkare asap också så får vi reda på om det finns några större bekymmer i munnen som (förhoppningsvis) går att åtgärda :)
Emma Elfstrand

2018-01-04 | 17:54:50
Anonym säger:

Hoppa på

2018-01-20 | 21:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: