Dressyrträning och tacokväll

Hallå på er! Hoppas ni har en fin fredagkväll. 
 
Jag och Emma har ju tränat för ny tränare idag! Jag på Focus och Emma på Boppen. Jag och Focus var först ut, och Miranda konstaterade att anledningen till hans "testande" är att han är svag i höger bak och inte orkar sätta in det helt korrekt under sig än. Alltså, han trampar ju under sig lika mycket med båda bakbenen men han orkar inte ha högre bak rakt under sig liksom. Hur som helst så jobbade vi med att han skulle söka kontakten till tygen och acceptera bettet samt att rida honom högerställd i vänster varv för att lura in höger bak. Han tyckte det var enormt jobbigt, men var ändå superduktig. Jag är taggad på att jobba vidare nu!
 
Emma och Boppen jobbade också mycket grunder, varvat med lite samling och flytta in/ut på galopp på volt (lite tänk mot arbetspiruetter). Han var riktigt fin idag. Mestadels lugn i skallen och mjuk i kroppen. Det känns som om han har börjat komma igång riktigt fint nu efter sin omkullvältning i hagen. Miranda berömde Boppen så mycket, och sa att vi gjort ett bra jobb med honom och att det är få 21-åringar som är så mjuka och fräscha som honom. Enligt henne är det få hästar som accepterar bettet så bra som honom och som är så jämna i bägge varven och stadiga generellt. Kul att höra! Självklart är han inte helt liksidig. Det är ju ingen häst, men det finns liksom inga större problem med att rida i något specifikt varv. Till skillnad från Focus så är dock Boppens vänstra bakben hans svagare bakben. Emma är också taggad på att träna mer nu, och stärka upp gamle Bopps så han orkar med ett tag till. Så himla kul att han fortfarande är så fin att rida! Vi brukar säga att frågan är om vi någonsin kommer hitta en så fin häst som Boppen igen. Hans nervighet må vara jäkligt jobbig ibland (läs: ofta), men ridmässigt så är han helt fantastisk!
 
Sen red jag också Tage i paddocken som var superfin! Känns som jag skriver det varje pass, haha, men det är ju så! Jag red en del i galopp där jag varierade både form och samling. Det är framför allt svårt att ha honom i låg form och samla samtidigt, för han vill gärna spurta på då ;) Annars väldigt fin som sagt!
 
 
Vi i familjen har ätit tacos och bröllopsplanerat nu ikväll. Så mysigt! Är proppmätt nu, hehe.
 
/ Anna 
Kommentarer
Sofia N säger:

Hoppas det går bra med planeringen 😊 har säkert missat men när gifter ni er? 😊 lycka till med fortsatt planering❤, själv gifter jag mig 17 februari och det börjar bli riktigt nervöst nu 😂

Svar: Vi har inte gått ut med det och kommer inte göra det heller :) Åh vad roligt! :D Förstår det ♥
Emma Elfstrand

2018-01-20 | 13:09:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: