Dressyr x3

Idag har alla grabbar fått sig var sitt dressyrpass! Jag och Tage var först ut och kämpade i det härliga vädret i paddocken, haha. Blött, kallt och snöblandat regn. På något vis så glömmer man ändå bort det dåliga vädret när man är fokuserad! Vi tränar mycket tempoväxlingar i galoppen nu, så där låg huvudfokuset för dagen. Han var superduktig! Han sätter verkligen in bakbenen under sig när han ska länga ut galoppen. Är lite svårare att korta in honom, men det tar sig :) 

Efter lunch åkte vi iväg med Focus och Boppen till ridhuset för att slippa skitvädret. Jag fick låna ridbrallor av Emma för mina var pisseblöta, haha. Tur vi har samma storlek ;) I vilket fall som helst så var Focus toppenfin idag! Vi gör verkligen inga avancerade grejer än, utan vi tränade lite halter från skritt, lite skritt/trav-övergångar och sen galopp längs fyrkanten eller på stor volt. I vänstervarvet är han framme för skänkeln och fin men högervarvet är svårare så där får jag driva desto mer i dagsläget. Men han skötte sig jättebra, och var ändå ganska stadig i formen. Det kommer mer och mer för varje ridpass :) 

Emma red Boppen och han var fin, men lite lång och svår att få ihop. De tränade på mycket övergångar och en del galoppombyten. Det är bra att göra när Boppen känns lång. Jag tyckte ändå han såg fin ut men det syntes allt att han var lite lång för då "tuffar han på" lite mer istället för att flasha till sig, eller hur man nu ska förklara ;) 

Kram på fina Focus ♥ 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: