Dressyr och filmning

God fredag på er allihopa!

Idag har det blivit en riktig heldag i stallet för mig och Anna! Vi började med att spendera hela morgonen och förmiddagen i stallet då vi begav oss iväg till ridskolan för att rida i ridhuset med Tage och Focus. Efter detta så longerade vi Bopps för att se hur han rörde sig (han är ju knackig efter att ha gått omkull i hagen för en vecka sedan), och allt detta filmade vi. På måndag kommer det upp en lång stallvlogg här, som jag vet att många har längtat efter :) 

Tage och Focus skötte sig fint idag. Anna red Tage och jag Focus. Anna och Tage jobbade mycket på enkla byten och tempoväxlingar. Själv satte jag lite högre krav än tidigare på Focus det här passet för att känna efter ungefär vilken nivå han befinner sig på. Det blev lite samling/tempoväxlingar, byten och förvänd galopp idag. Eftersom han är fd hopphäst så ville han byta galopp i den förvända några gånger, men annars hade han förvånandsvärt bra takt i den förvända. Samlingen i högergaloppen är oändligt mycket enklare än i vänster, så där har vi något att jobba på minst sagt. Jag tränade även på att variera formen. Är så stolt över honom som faktiskt redan har förstått det där med lång/låg form. Det går riktigt bra i slutet av passet, men funkade redan från början i skritten idag. Duktig kille ♥ Problemen idag var att han var ganska stark och ofokuserad (as usual, haha). Sen är formen såklart också alltid ett problem. Nu har han bytt lite "formproblem" och vill stundtals slå sig fri uppåt/bli för öppen i formen istället för att krulla ihop sig som han gjorde först. Vi ska nog snart få till en mer stabil form på honom :) 

Även uppsittningen gick mycket bättre idag. Nu börjar han förstå att han ska stå stilla. Han blev lite trippig ett par steg precis när jag satt mig idag, men sen stod han faktiskt helt stilla. Igår så tog jag en liten "strid" med honom när jag satt upp. Då kom jag upp i sadeln, och sen dansade han runt i ett par minuter (jag lät honom inte gå framåt) innan han "gav upp", pustade ut och stod still tills jag sa åt honom att gå framåt igen. Det känns verkligen som om en polett trillade ner där med tanke på hur lugn han var idag. Han måste lära sig att slappna av och vänta på människan, men han känns som en riktigt lättlärd häst så det ska nog gå fint :) 

Här kommer en liten sneak peek från dagens ridning, så kommer full video upp på måndag:/ Emma 
Kommentarer
Lisa säger:

Det gör inget att det blir lite "Focus-spam", tvärt om. Vi är nog många följare som är nyfikna på honom ;)

Svar: kul :D
Emma Elfstrand

2018-01-05 | 18:02:11
Anonym säger:

Hej! Vad är det för stam på Tage? Såg att han har vita prickar som Carneol var känd för att lämna efter sig.

Svar: han är efter cavalet-bright bird xx ☺
Emma Elfstrand

2018-01-05 | 20:05:33
Elin säger:

Kul att det redan är framsteg :D Han kommer bli riktigt fin ni är så himla duktiga :)

2018-01-05 | 21:55:47
Anonym säger:

Vad fint det ser ut! Kommer bli jättefin dressyrhäst, med hjälp av ert proffsiga arbete!

2018-01-05 | 23:09:45
Emma säger:

Källa honom Frille, Fidde, Tomy, Sam,

2018-01-06 | 10:52:08
Sara säger:

Kalla honom Frille eller Fidde👍

2018-01-06 | 10:55:25
Anonym säger:

Kul att det går så bra! Jag tänkte bara berätta om ett tips som jag lärde mig vid uppsittning som ni kanske ville testa. Min medryttarhäst slapp jag förut aldrig upp på om inte hans ägare höll i honom. Han bara snurrade och dansade och höll på runt pallen och så fort man satt sig så kunde han trava iväg eller till och med börja bocka. I alla fall så började vu träningen med att jag ställde hon bredvid pallen och steg upp själv. Så tog jag tyglarna i ena handen och ibland hände det ju att han försökte gå iväg men då var det bara och försöka dra honom tillbaka. Sen när han stod still så klappade jag honom på rumpan och tog det lugnt och försiktigt och satte foten i stigbygeln. Om han gick iväg så backade jag honom och gjorde samma sak igen. Sen när man sluppit upp och om han gick iväg så backade jag, hoppade av och hoppade upp igen ända tills han stod helt stilla tills jag sa till honom att gå! Och det funkade, nu slipper jag upp på honom när som helst utan att någon behöver hålla honom!😄 Förlåt för en väldigt lång kommentar och jag vet att ni inte frågade efter tips men jag ville ändå skriva till er ifall det kanske skulle funka för fin Focus!❤

Svar: Vad härligt att ni fick bukt på problemet! :D
Emma Elfstrand

2018-01-06 | 11:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: