Dags att börja kika på tävlingar

Efter att ha momsdeklarerat och grejat hela förmiddagen så fick jag mig en snilleblixt: Det är dags att börja kika på tävlingar inför våren! Tyvärr insåg jag ganska så direkt att det inte finns någon lokal hopptävling i vårt distrikt förrän i mars (är en nästa helg, men den är vi inte redo för ännu), och de lokala dressyrtävlingarna börjar inte förrän i april. Snacka om segt! Får väl ta och leta lite pay and jumps/rides i februari istället om vi ska komma ut på något. Lite tråkigt att det mest finns tävlingar på högre nivå såhär på vintern, men då får vi fokusera på att träna istället :)

En annan grej som är mindre kul är den där jäkla licensen. Vi som är seniorer och tävlar på lokal nivå ska alltså behöva punga ut över 800 kr bara för att kunna tävla (utan att dessutom kunna vinna några vinstpengar som täcker anmälnings- och resekostnader som behövs för att kunna tävla). Det suger ju en smula! Sen tillkommer det ju hästlicenser på de flesta hästar också (tack och lov inte på våra gamlingar). Inte kul, men vad gör man inte för att kunna tävla då och då? Det är ju så roligt! 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Varför kan ni inte åka lite längre då?

Svar: Känns lite onödigt att åka alltför långt för en lokal tävling bara, när vi normalt sett har så bra utbud av dem inom knappt en timmes avstånd från oss.
Emma Elfstrand

2018-01-19 | 16:20:49
Josefin Nilsson säger:

Åh vad kul att planera tävlingssäsongen, hoppas att ni kommer iväg på många roliga tävlingar :)

2018-01-19 | 17:39:43
Bloggadress: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Anonym säger:

Varför åker ni aldrig på meeting?

Svar: Vi ser ingen mening med det när vi inte "satsar" på tävlandet. Känns bara onödigt att lägga så mycket tid och pengar när du inte får tillbaka något på det (eftersom vi tävlar på så låg nivå).
Emma Elfstrand

2018-01-19 | 18:19:34
Anonym säger:

Varför behöver inte ni hästlicens? Är de en viss ålder på hästen som de handlar om? 😊

Svar: De hästar som redan hade hästlicens från när de gjorde om reglerna har "livstidslicens" har jag för mig :)
Emma Elfstrand

2018-01-19 | 21:07:30
Emma säger:

Jag undrar vilken/vilka sidor ni tittat på när ni ska leta olika tävlingar?

Svar: TDB :)
Emma Elfstrand

2018-01-20 | 02:28:33
Ebba Carlström säger:

Håller med om priserna alltså! Att gå från ca 550 som junior upp på senior och helt plötsligt 800. Riktigt tråkigt att det ska kosta in mycket pengar och är man en ryttare som inte alltid tävlar så känns det ju lite väl dyrt. Jag ska starta min första tävling om ett par veckor, hoppas jag :)

Svar: Kul! Lycka till :)
Emma Elfstrand

2018-01-21 | 21:52:53
Bloggadress: http://teamgiallo.blogg.se/
Linnea säger:

Jag brukar köpa endagslicenser när jag ska tävla, då dras det från totalsumman så det blir som "avbetalning" på licensen. Perfekt tycker jag när man inte vet hur många tävlingar man kommer ut på per år :)

Svar: Så sant! Speciellt inte när man som oss brukar ha sån jäkla otur med skador på djuren ;)
Emma Elfstrand

2018-01-21 | 22:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: