3 saker jag aldrig skulle göra

Jag och Emma är väl knappast några säkerhetsgurus, men det finns ett gäng saker som vi aldrig skulle göra rent hästmässigt. 

1. Ta med en häst på uteritt som "handhäst".
Detta vet jag om att många gör, och jag sätter absolut inga värderingar i det. Dock skulle jag aldrig göra det själv. Dels så måste vi rida på en ganska så trafikerad väg för att komma till skogsvägar, och dels så vill jag ha 100% närvaro på hästen jag sitter på. Det hade varit otroligt jobbigt att hålla koll på två hästar. Sen måste hästarna gå superbra ihop, inte tjura, inte stanna, inte bli livrädda, inte springa på varandra... Näe usch, jag hade bara tyckt det vart obehagligt och jobbigt.

2. Lasta en häst med sadel på.
Detta vet jag också att många gör, men jag själv skulle aldrig göra det. Varför? Jag tänker att om olyckan skulle vara framme och transporten välter/man krockar eller liknande, så ska inte hästen behöva ha en sadel på ryggen. Osmidigt, gör säkerligen jätteont att ha stigbyglar och hela det köret liggandes mot revben och allt vad det är. Nej, att lasta med sadel går fetbort för mig.

3. Rida utan hjälm.
Jag ska erkänna, jag har några gånger under mitt liv(kanske max 5 gånger) ridit utan hjälm, bara för att få fina bilder... Alltså så jävla korkat rent utsagt. Nu skulle jag aldrig sitta upp utan. Kommer aldrig göra om de dumheterna. Man vet aldrig när hästen gör någonting, och för att inte tala om ifall den skulle gå omkull eller liknande. Nej, det finns inga ursäkter till att inte bära hjälm!

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Att lasta med sadel är väldigt knepigt. Det kan man ju lika gärna göra när man kommit fram. Kanske folk som ser andra göra så och gör det bara "för att", som en trend? Jaja, håller i alla fall med er här (och på de andra punkterna)!

2018-01-29 | 17:19:45
Anonym säger:

Väldigt bra inlägg fler sådana :)

2018-01-29 | 18:39:29
Bloggadress: http://elfstrands.se
Julia säger:

Bra inlägg! Om jag åker till mitt "hemma ridhus" som ligger bara 5 min bort så sadlar jag alltid innan och lägger sedan täcke över beroende på väder. Det är för att jag åker själv och min häst ofta har väldigt bråttom att komma in och börja träna när man lastat ur. Skulle dock aldrig ha sadel om jag åker längre :)

2018-01-29 | 18:49:58
Emilia säger:

Vet att ni rider utan ridväst så vad är era tankar kring det? Hjälmen är såklart prio 1, men västen skyddar ju också. Tänker framför allt på ryggen som är så bräcklig och kan ta stor skada av ett fall. :)

2018-01-30 | 12:45:19
Nadja säger:

Jag skulle aldrig rida utan hjälm, håller verkligen med om att det är korkat. En så enkel och billig livsförsäkring... även hästar som "aldrig skulle göra något" kan bli rädda.

2018-01-30 | 14:11:59
Bloggadress: http://nouw.com/nadjawestblom
Anonym säger:

Skulle heller inte göra något av ovanstående. En annan sak jag aldrig skulle göra är att ställa ut en hel hösilagebal och låta hästarna äta av ute i hagen. Jag vill se över allt foder för att säkerställa att det inte finns mögel eller annat, tex kadaver i. Mina hästar ska inte äta otjänligt foder!

2018-01-30 | 21:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: