Onsdagsgöra

Med tanke på att jag kommer hem igen runt 22 efter kvällens hoppträning så bloggar jag faktiskt nu istället :) Tror mest jag kommer vara sugen på att kasta mig i sängen så fort jag kommer hem sen, hehe. Så håll tummarna för att jag sköter mig ikväll på träningen även om jag är ringrostig så in i bänken! 

Jag tänkte skriva lite om de andra två grabbarna i alla fall. Focus tömlongerades idag och han var så himla fin! Ännu finare än förra gången skulle jag säga. Han hade bättre framåtbjudning idag och var nästan lite för pigg ibland, så jag behövde i princip inte använda spöet någonting vilket var skönt eftersom det är så tungt, haha. Han hade så himla fin energi och schvung och jobbade på i en ordentlig uppförsbacke med stamp i bakbenen. Så härligt att se! Det ska som sagt bli spännande att se vad det här jobbet kan ge för resultat med lite tid.

Anna red Tage i paddocken och provade att rida med ett pee wee-bett som vi fick låna av en kompis. Detta filmade vi till Youtube, och den filmen kommer upp på måndag (sorry att ni får vänta, men filmen från hoppträningen ska upp på lördag, haha). Hon hoppade en studsserie och Tage var fin idag även om underlaget i paddocken inte var det bästa. Eftersom det har regnat och snöat så mycket det senaste så är det extremt kladdigt just nu. De flesta hästar blir ju mer försiktiga av ett sådant underlag, och Tage ännu mer än så. Han är underlagskänslig och avskyr när underlaget är för mjukt, kladdigt, hårt osv, men det är bra att träna på att rida på "icke perfekta" underlag också för hans del :) Här kommer en film på övningen Anna red idag. Avståndet vi hade var 2,70 m i studsen och 6 m där det är ett galoppsprång.

 

Gymnastikhoppning blev det med Tage idag 🐎💪

Ett inlägg delat av Anna Elfstrand (@annaelfstrand) 31 Jan 2018 kl. 5:56 PST

Svar på söndagsfrågor

Bästa budgetschabraken?
Jag tycker Hööks har många fina! Nu äger vi inte så många därifrån, tror det är två stycken, men de har hållt väldigt bra i formen och kostade inte mer än ett par hundra :) 

Jag har för mig att jag har sett att ni har tömlongerat.... så jag undrar om ni vet hur man lär hästen skänkelvikning när man tömkör?
Yes, stämmer bra! Tyvärr inte, eftersom vi nästan enbart har tömlongerat och inte tömkört så mycket. Kanske någon annan har svar på detta? :)

Använder ni appen ztable? Har ni testat den och vad tyckte ni isåfall.
Nej vi har inte testat den, så kan inte uttala oss om den :) 

Vilka dagar kommer ni att vara på GHS? Om ni är där kommer det finnas möjlighet att träffa er då?
Vi åker ner fredag-söndag :) Självklart! Vi återkommer om när vi ska ha träffar och sådär när allt är färdigplanerat.

Har ni tränat något mer med focus och bommar?
Nej, ännu har vi inte gjort det. Kanske blir något mer i veckan eller nästa vecka :) 

Katt- eller hundmänniska? :)
Katt, alla dagar i veckan!

Har ni åkt längdskidor någon gång?
Ja, i skolan. Men sen har det inte blivit något mer efter det, haha. Så kanske 1 gång i livet på både mig och Emma ;) 

Hej! Till vilka alla länder har ni varit till?
Anna: Norge, Danmark, Spanien(3 gånger), Grekland(4 gånger), Cypern(2 gånger) och England.
Emma: Norge, Danmark, Spanien(3 gånger(, Grekland(5 gånger), Cypern(2 gånger), England och Polen. Snart också Malta, i slutet på maj!

Hej, hade ni tänkt titta på vinter - OS i år?
Vi båda tycker det är sjukt tråkigt att titta på, haha, så nej! Vi tittar enbart om det är hästar faktiskt ;) Allt annat tycker vi är supertråkigt.

Hej, använder ni ännu er av de ribbstickade tjöjerna ni älskade under en period? :D
Jajamän! Jag använder dem varje dag och älskar tröjorna lika mycket än :D 

Känner ni er någonsin omotiverade/opeppade att gå ut till stallet eller rida? Vad gör ni för att hitta tillbaka i så fall?
Ja, det händer emellanåt. Främst beror det på vädret ärligt talat, haha. Vi brukar bara ta oss i kragen och gå ut till stallet äve om det känns motigt, för vi vet att det kommer vara roligt när vi väl är där. Sen är vi sällan omotiverade till själva ridningen, men skulle vi någon dag bara känna NEJ så rider vi inte den dagen. Vi tror nämligen inte att vi hade fått ut så mycket av ridningen de dagarna. 

Hur bra tycker ni att man bör rida innan man skaffar egen häst?

Vi var inte särskilt rutinerade när vi skaffade vår första häst(hade ridit i 2 år bara), men anledningen till att vi kunde skaffa häst så tidigt var för att vi stod uppstallade på ridskola med massor av hästkunniga människor runt omkring oss. Så svaret blir helt enkelt att det beror på ens förutsättningar. Har man inte möjlighet att ta hjälp av kunniga hästmänniskor så ska man inte skaffa häst så tidigt utan vänta tills man själv har kunskapen om vård, ridning och hantering. Men har man de möjligheterna så tycker jag inte att det är konstigt att skaffa häst ganska tidigt :)

Ska ni på Gina tricot grand prix i år?
Inget som vi har planerat, isåfall blir det spontant :) 

Vad använder ni för underlag i boxarna?
I vanliga fall sågspån, men den vi köper sågspån av hade slut på det så nu har vi köpt kutterspån.

Hur går det med Focus och hans tungproblem?
Det går bättre och bättre! Han tar in tungan när han är i balans och bra form så det ska nog försvinna med tiden :)

Kommer Cillan tävla Tage något iår?
Ingenting som vi planerat hittills. Så vi får se!

Om ni behövde välja en färg att ha på kläder i resten av erat liv, vilken skulle det vara då?
Anna: Marinblå! Då kan jag ha jeans också, hehe. Dessutom älskar jag marinblått och tycker att jag klär bra i det med tanke på hudton och hårfärg.
Emma: Svart. Det passar med allt smink och alla hårfärger, och så är det snyggt också ;)

Vad är det bästa med erat jobb?
Att vi kan vara så flexibla! Det är underbart att inte ha några fasta tider och att bestämma helt själva. Även fast det såklart har en hel del nackdelar också :)

Anna, när Iris, om hon gör det, kommer tillbaka kan du lova att berätta det direkt då? Efter att du har myst massor såklart💖
Såklart jag ska det! <3

När ni rider ut så brukar alltid(vad jag har sett) Tage vara först och Boppen bakom, finns det någon speciell anledning eller har det bara blivit så?
Det är för att Boppen är jordens största mes och inte vågar gå först, haha. Han kan gå först i några meter men sen stannar han och vill gå bakom den andra hästen ;) 

Har Focus varit en lite mer "känd hopphäst" eftersom att han som jag förstod det har hoppat väldigt höga klasser eller har han mer varit en hobbyhäst som tidigare ägare har hoppat högt med?
Vi har faktiskt ingen aning! Vi vet ju egentligen ganska lite om hans historia, men enligt förra ägaren så har han gått 1,40. Med vem eller om det stämmer vet vi inte, men det spelar egentligen ingen roll för oss eftersom han ändå ska gå dressyr och vi föll för hans gångarter :)

Har någon utav era hästar några avkommor sen dom var hingstar när dom var väldigt unga?
Nej det har de inte :)

Skulle ni säga att Focus är en blandning mellan Tage och Boppen i temperament m.m?
Tage är ju stencool och Boppen nervig, men jag skulle inte kalla Focus för nervig. Han är dock ganska ofokuserad, men skulle ändå inte säga att han är nervig och stirrig utan han vill bara ha koll ;) Så det är svårt att säga. Boppen och Tage är extremt lugna i stallet och rör nästan inte en fena medan Focus är mer "överallt och ingenstans" fast snäll, såklart. Han står still men ska gärna titta på vilken borste man tar och sådär, om ni förstår hur jag menar? Så han är nog inte lik någon utav våra andra grabbar faktiskt :) 

Har ni någonsin varit i Helsingborg i Skåne och kollat på tävlingar där? Det tävlas nämligen varje helg och bland annat Baltic cup och stora klasser där bla Peder är med anordnas där.
Nej det har vi inte varit! Hade vart jättekul att kolla på tävlingar i Skåne för jag vet ju att det finns massor men vi bor så långt bort så det är tyvärr inte möjligt.

 
/ Anna

Focus tömlongering

Hej allihopa! Igår var en rätt lugn dag för oss men idag kommer bli desto mer fullt upp. Ikväll har jag hoppträning för Sten, och innan dess har vi en hel del grejer vi ska hinna göra. Under förmiddagen ska vi tömlongera Focus och så ska Anna rida Tage. Då ska vi även filma en video. Efter lunch blir det gym och så ska vi spela in en video till vår vardagskanal. Någonstans där emellan så ska jag hinna fakturera hästverksamheten också :)

Här kommer videon från i fredags när vi tömlongerade Focus som var så himla duktig. Ska bli spännande att se hur han arbetar i töm när han blir lite mer van vid det!/ Emma