Svar på söndagsfrågor del 2

När anser man är redo respektive inte redo för starta en lätt lokal dressyrtävling? 
Det är bara att åka när man vill, tycker jag! När det handlar om dressyr så är det ju inte lika "farligt" att inte klara av nivån som i hoppning liksom. Visst ska man vara försiktig med unghästar och oerfarna hästar, men som ryttare så är det bara att köra! Vad är det värsta som kan hända, liksom? Någon gång måste ju vara den första :)

Har ni någonsin behövt eller känt att ni behöver göra en hältutredning på någon av era hästar eller har ni varit skonade med hältor? 
Vi har åkt in med Tage kanske 3 gånger för hältutredning när han haft diverse ledinflammationer. Sen åkte vi in med Abbe för hältutredning när det visade sig att han hade Wobblers syndrom och blev utdömd.

Nu när boppen och tage är äldre märker ni av åldern på något sätt? 
På Tage märks det mer på än Boppen. Han är stelare i kroppen nu än vad han var för några år sedan. Boppen märks faktiskt ingen skillnad på, skulle jag säga. Han kanske är lite stelare med mindre power i kroppen mot vad han var när han var 13, men han är ändå riktigt fräsch fortfarande.

Hur mycket ungefär har ni gett för era hästar (undrar mest över tage och boppen eftersom den det är den typen av häst jag letar efter.) 
Eftersom det är pappa som köpt Tage och Boppen så tänker vi inte skriva ut det. Men det spelar egentligen ingen roll vad de kostade då eftersom vi köpte dem för så himla många år sedan och priserna har ändrats sedan dess.

Hur beskriver ni erat eget ridsätt?
Vi båda strävar efter att vara så mjuka, följsamma och tydliga som möjligt. 
 
Hur ser en typisk styrketräning för era hästar ut i hoppning, någon bra övning?
Vi gillar att rida mycket studs som styrketräning. Gärna några studs på rad där varannan är låg och varannan lite högre. 

Köper ni svensk mat? Tillexempel kött, mejeriprodukter,grönsaker och frukt.
Yes, vi köper bara svenskt när det gäller kött och mejeriprodukter. Grönsaker och frukt köper vi svenskt när det finns svenskt. Eftersom Emma äter veganskt så är den här frågan kanske inte lika relevant för henne att svara på eftersom hon varken äter kött eller mejeriprodukter och inte behöver tänka på vad som är svenskt där eller inte. 

Hur är Annas relation till Samuels föräldrar?
De är väldigt härliga hans föräldrar! Trivs bra ihop med dem :) Vilket känns skönt, för jag vet hur jobbigt andra kan ha det med sina svärisar, haha.

Ska ni shoppa nåt speciellt på Göteborg horse show? :)
Jag har inget uppskrivet på listan än, faktiskt! Vill ha dressyrskydd utan ludd till Focus bara, för de är lättare att tvätta rent när det är skitigt ute. Men annars får det bli spontanköp! Emma har heller inget hon kan komma på, så det får bli spontant för henne med ;)
 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Hej. Skulle inte ni kunna skriva hur ni tänkt träna Focus inför LB:1? Har en häst som befinner sig på ungefär samma stadium och jag vill också gärna rida LB:1 med henne men vet inte hur jag ska lägga upp träningen för det....
Tack på förhand och mvh Magdalena

2018-02-15 | 11:51:16
Anonym säger:

Å vi har ju den bästa svärdottern 💜 H&A

2018-02-15 | 12:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: