Svar på söndagsfrågor del 1

Precis som förra veckan så svarar vi på söndagsfrågor i två omgångar den här gången då ni är så bra på att ställa frågor :D 

Jag såg din (Emmas snap) häromdan där du skriver att du blev översprungen av en häst, hur hände det? Och hur gick det med dig? Jag höll på att leda en häst och blev då översprungen av en annan häst som kommit lös och sprang på mig bakifrån. Vet inte exakt vad som hände efter det eftersom jag välte, kröp ihop i fosterställning och skyddade huvudet (bra att min kropp har väl fungerande överlevnadsreflexer, haha), men om jag blev trampad så var det inte hårt i alla fall. Slog i huvudet ganska så ordentligt och är mörbultad idag med blåmärken på flera ställen och ömma revben. 

Har Emma haft en pojkvän någongång? Nej, inget seriöst faktiskt, och det verkar ju som en smärre omöjlighet att hitta någon vettig kille också, haha!

När kastar ni en ridhjälm? Är det när ni ramlat av med den första gången, tappat den i golvet eller när den är sprucken och/eller ser trasig ut. Vi brukar slänga våra hjälmar om de fått sig en ordentlig smäll. Ofta kan man klämma och dra lite i hjälmen och då kan man höra om den är trasig. När jag flugit av och fått hjärnskakning knakade mina hjälmar ganska bra kan jag säga, så då hamnade de i soptunnan ;) 

Brukar ni olja in hästarnas hovar? Om inte hur tar ni hand om dom då för att dom inte ska bli torra m.m.? Nej vi gör inte det. På sommaren kan de bli lite torra om det är torrt väder, men vi är lite skeptiska till att olja hovarna eftersom du då stänger ute all fukt utifrån. Om det är torrt väder så "vattnar" vi hellre våra hästars hovar i så fall. 

Hur många hästar kan ni ha i lösdriftshagen? Kommer ni flytta Focus dit om det skulle bli ledigt eller kommer han få stanna på box? Jag skulle säga att det max kan sova 4 hästar ute i lösdriftshagen. Vi får se lite, beroende på vad för häst som kommer hit härnäst! För Focus del spelar det nog inte så stor roll. Han funkar bra på box men skulle säkert funka lika bra på lösdrift. Det är ju bara en vanesak :) 
 
Hovbölden som spökat på Boppen, hade den varit kvar hela tiden omärkt och han hade känt av den vissa perioder bara? Ja precis, så var det! Han blev helt hältfri i kanske två dagar efter att han blev halt första gången, och sen kom hältan tillbaks igen. Hovbölder är onekligen luriga!

Vad tycker ni om årets melodifestival? Det känns som om man säger varje år att "i år är väl ändå sämsta året någonsin?", och så känns det även i år, haha. Jag brukar normalt sett tycka att det kanske finns en bra låt/deltävling i alla fall, men i år tycker jag bara att Benjamin är den enda som har levererat både en bra låt och performance. Sen är David Lindgren och Fab Freddie en combo som jag helst inte vill se något mer år, haha. Saknar Clara Henry som programledare!

Vad får era hästar för kosttillskott? Just nu får Tage Joint buddy och Boppen får Stress away från Chia de Gracia, och Focus får magnesium.

Vilken typ av häst kommer Emma börja kika efter när det blir dags? Jag har faktiskt redan börjat kika litegrann :) Jag söker en hopphäst, 4-10 år, helst 168+, pigg utan att vara het/stark, glad, snäll, ambitiös, trygg i hoppningen och ska ha kapacitet för att tävla 130 cm. Vad den har tävlat i dagsläget spelar inte så stor roll så länge de andra faktorerna stämmer in. Vet ni någon sådan häst får ni gärna tipsa! Har en budget på max 120.000 kr, men den får ju hemskt gärna vara billigare än så, haha!

 Det kommer bli svårt att hitta en häst som fyller Boppens skor! Är så kräsen nu när jag har ridit honom i snart 8 år, för han är ju så fantastisk ♥ Om jag fick välja skulle jag vilja ha en häst precis som Boppen, bara mindre nervig och lite mer försiktig i hoppningen :)

/ Emma
Kommentarer
Manda Stillnert säger:

Känner lite likadant den dagen de är dags för en ny häst, haft min älskade häst i 12 år i år, men funderar på att köpa en unghäst nästa gång för att kunna vara med och forma från början helt enkelt.

Svar: Ja det låter bra tycker jag! Så kan du förhoppningsvis få ett bra band till den också :D
Emma Elfstrand

2018-02-21 | 09:06:56
Bloggadress: http://nouw.com/mandastillnert
Sonny säger:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1057956&inriktning=&typ=

Denna hästen är ju så fin! Köp Emma!

2018-02-21 | 12:14:02
Bloggadress: http://nouw.com/Sonnyandersson
Ebba säger:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=379379099192676&id=284864721977448

2018-02-21 | 16:28:44
Johanna säger:

👆🏻👆🏻

2018-02-26 | 10:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: