Svar på söndagsfrågor

Vilka hästbloggar läser ni? Må fint! =)
Ärligt talat - inga! Det känns som att hästbloggar har dött ut...? Vilka läser ni? Saknar att läsa bra hästbloggar med regelbunden uppdatering, blandade inlägg om träning, tävling, utrustning, åsikter osv!

Har dere Snapchat ?
Emma har! emmaelfstrands heter hon där :) 

Vad är det ni jobbar på med Focus just nu, vad är det ni vill stärka och förbättra? <3
Typ allt, haha! Nej men det är mycket grunder just nu, att han ska kunna korta och länga sina gångarter, göra halt och stå stilla, ta skänkeln när vi ber om det och sådär. Sen har vi börjat smyga in lite skänkelvikningar nu det senaste :) 

Hur bra tycker ni själva individuellt på att rida? Tycker ni att ni är bättre än alla andra på eran nivå? Tycker ni att ni är snällare mot era hästar en andra är mot sina hästar? Och varför tycker ni det isf? Och varför äger Emma 36%(?) av Focus? Varför inte mer eller mindre? Eller inte alls? Och är det bara Emma som redigerar och lägger upp videos på eran youtubekanal? Varför isf? Absolut inget illa menat men jag bara undrar, detta är ändå trots allt ett inlägg där man får skriva frågor.
Vi väljer att inte jämföra oss med andra utan bara oss själva, och vi vill bli bättre på att rida så därför tränar vi för att nå våra mål. Emma äger 36% av Focus för att jag helt enkelt inte riktigt vågar stå på helt egna ben. Känns skönt att inte ha 100% ansvar både vad det gäller hästen, men också ekonomiskt sett. Ja, det är Emma som redigerar våra videos och det är helt enkelt för att hon kan programmet bäst. Sen blir det kanske bäst så också, då blir det ju en röd tråd i det hela också och likadant redigerat liksom. 

Hej! För typ 2-3 år sedan på ni upp en frågevideo. Då nämde Anna att hon ville utbilda sig till hovslagare. Stämmer detta fortfarande?
Nix, jag vill inte längre bli hovslagare! Det var något jag kom på där och då för att jag var trött på att jobba på samma jobb typ, haha. Men med tanke på min kropp så går det inte att ha ett såpass slitigt jobb.

Vad tycker ni om Tech Venice Young stigbyglarna?
Jag kan inte uttala mig om hur de är att rida i, men jag tycker de är snygga! Jag var inne på att skaffa dem, men nu har jag hittat Sprengerstigbyglar som jag tycker om(de vi köpte sist, visade i en haul).

Har ni gått omkull med någon av de hästarna ni har nu?
Nej det har vi inte gjort hittills :)

Kommer ni ha pay and jumps/rides iår med? Och isåfall när?❤
Ja, det kommer vi! Vi har inga datum satta utan det bestämmer vi lite efter hand beroende på när det är tävlingar häromkring och tävlingar för vår egen del :) Men vi brukar ha från april-september, 1 gång i månaden.

Om ni skulle köpa en travare, skulle ni välja ett varmblod eller kallblod?
Oj, svår fråga! Vi känner nog rent spontant varmblod, men jag vet inte riktigt varför haha. Kanske för att det är vanligare och för att vi är vana vid den typen av häst ;)

Vad tycker ni om demonstrationen som ska hållas vid ghs?
Vi har inte hört talas om någon demonstration, så kan inte uttala oss. Ni får gärna upplysa oss!

Är Fokus klippt eller har ni tänkt klippa honom?
Nej han är inte klippt och vi kommer inte klippa honom så länge han inte blir svettig.

Hur bestämmer ni om ni ska klippa hästarna eller inte?
Det beror på hur svettiga de blir! Tage och Boppen svettas jättemycket i sin vinterpäls så de klipps varje vinter.

Vad använder ni för benskydd?
Vi har lite olika! Boppen har från Equiguard(Hööks) och Eskadron, Tage har från Veredus och Focus har dressyrskydd från Horseguard. Sen har vi ett set med Catago-dressyrskydd också. Tycker alla är lika bra egentligen :) 

Hej! Hur brukar en vanlig dag se ut för er? Ni gör ju videos, jobbar, skriver blogg, hänger med hästarna osv. Hur hinner ni med allt?
Oftast så börjar själva "jobbdagen" vid 8.30, och då har Emma redan släppt ut hästarna och sådär. Vi hänger tillsammans fram till 17 ungefär, och under den tiden både rider och jobbar vi. Oftast hinner vi även med att gymma på den tiden. Vad vi jobbar med beror lite på vad vi behöver göra. Ofta filmar och redigerar vi videos och skriver blogginlägg, men vi gör även stalljobb, planerar aktiviteter, grejar med vårt nya (ej lanserade och ännu hemliga) företag, samt gör allt administrativt jobb för företagen. Det är inte så svårt att hinna med allting eftersom vi kan planera våra dagar som vi vill, och är effektiva :) 


Jättegammal bild på Tage ♥

/ Anna
Kommentarer
Frida säger:

Demostrationen heter” Demostration mot gothenburg Horse Show” finns på facebook! Skulle vara kul om ni gick in och kollade och sen delade med er av era tankar! :)

2018-02-08 | 08:59:30
Anonym säger:

Nellie Berntsson,Nina radermakers ,Johanna Grant och linn Ohlsson har bra häst bloggar

2018-02-08 | 09:36:59
Elin säger:

Här kan ni läsa :)

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/planerar-demonstration-mot-hasttavlingar-i-gotebor.htm

2018-02-08 | 12:36:25
Louise säger:

Tips på hästblogg; http://monkiapa.blogg.se/

2018-02-08 | 14:37:39
Gabriella Lund säger:

Haha, jag har en hästblogg med lite variation på inlägg och delar med mig av tankar och tips m.m. nejdå, inte ska jag bara föreslå min egen blogg. Jag håller med om hästbloggar, det är faktiskt ganska få just nu och flera som jag följt förr har slutat, vilket jag tycker är synd. Men jag läser er blogg, den tycker jag att är roligast att läsa, då ni är så jordnära och dömer ingen. Och jag tycker ert tänk gällande hästar är bra och ni är öppna för olika alternativ. Och jag får riktigt bra tips av era videor och blogg som hjälpt mig när jag kört fast med ridpass. Alltid roligt när ni laddat upp en ny video :) Nina Radermaekers och Linn Ohlsson är väl mest de bloggar jag läser då och då. Bara er blogg som jag följer regelbundet, haha.

2018-02-08 | 15:22:31
Ellen - tävlingsryttare säger:

Hästbloggarna spirar inte som förr men visst finns det fortfarande de som håller måttet om ni frågar mig :)

2018-02-08 | 20:56:15
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Ebba säger:

De enda hästbloggarna jag följer som jag verkligen gillar är eran blogg och Linn Ztrelins. Bra variation och uppdatering. Läser också Ingrid Skoogs blogg ibland, tycker den är mysig liksom haha :)

2018-02-08 | 23:17:06
Anonym säger:

Lisa vad Är det bästa med Tage

2018-02-09 | 07:42:13
Anonym säger:

Linn ztrelin skriver ju massor om utrustning, övningar etc om man gillar det :)

2018-02-09 | 09:42:06
Anonym säger:

Linn Ztrelin!

2018-02-09 | 16:48:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: