Svar på fråga

Hej! 
Älskar att följa er, både på bloggen och på youtube. Ni är sådana glädjespridare! 

Jag har lite frågor, funderingar och tips 😉 Har ni några tävlingar inplanerade än, vilka då i så fall? 😊 Och på tal om tävlingar - när ni dressyrtävlat med Tage, trivs ni bäst med att rida LB eller LA då? Jag sitter själv på en häst vars register i gångarterna inte är så stort vilket gör att jag fått för mig att LA blir "lättare" på något vis. Visserligen kräver det mer ridning, men programmet i stort innehåller ju fler tekniska bitar (förvänd galopp, övergångar, ryggning) vilket gör att det känns lättare att klättra där även om ens häst inte är super "flashig". Hur tänker ni? 😊 

På tal om Tage (många tankar här hehe). Som jag skrev har jag också en häst med kort register rent gångartsmässigt. Hur gör ni för att träna på längningar och upptag i alla gångarter? Vore kul att se i en video 😊 Till sist skulle jag önska en video där ni rider och förklarar hur ni gör när ni rider på volt. Olika storlekar och helst både Anna och Emma. 😊 eftersom ni uppfattar er vara olika bra på att rida just volter vore det kul att höra och se er resonera kring det. 

Tack för att ni är ni !

Hej - och tack fina du! ♥ 

Vi har inte planerat in några tävlingar än, men vi båda är väldigt sugna på dressyrtävlingar nu. Dock finns det inga i närheten av oss än, så vi kanske får sikta in oss på några Pay and rides först. I synnerhet Focus behöver ju det, även om Boppen kanske kan behöva det också eftersom han blir ganska spänd på dressyrbanan ;) 
Och angående LA, så håller jag faktiskt med dig! Det enda jag egentligen tycker är svårt med programmet med Tage är skänkelvikningarna för det är inte hans starka sida, men annars känns det nästan enklare än LB eftersom det händer mycket och man hinner inte tänka på så mycket annat liksom :) 

Vi kan absolut filma en video där vi tränar längningar och upptag, men detta är något som jag gärna jobbar lite på varje pass på Tage som har lite kort register. Tycker han får större register när jag gör det, för det blir som att man tänjer lite på gränserna", om du förstår vad jag menar? 
Har vi pratat om att vi är olika duktiga på att rida volter, haha? Det kan inte jag minnas ;) Jag vet inte riktigt vad vi skulle filma i en sådan film, isåfall? :) Kom gärna med lite mer specifikt vad som undras över isåfall, så ska vi se om vi kan lösa det!

Kram!

 
/ Anna
Kommentarer
anonym säger:

Ni har nämnt att Anna brukar få till tio-meters volter bättre ett par gånger

Svar: Jaha, det kanske vi har! Haha :)
Emma Elfstrand

2018-02-09 | 14:24:32
Anonym säger:

Det var precis det med 10 m volter jag syftade på. Kan ni inte båda rida och förklara exakt hur ni gör när ni rider en volt, skänkel, vikt, hand osv. 😊
Sen angående längningarna. Jag förstår ju att ni behöver träna på det lite varje pass, men hur gör ni? Jag tänker för att få skillnaden mellan att hästen länger eller bara springer snabbare liksom 😊 Tack för svar !

2018-02-11 | 14:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: