Svar på fråga del 2

Jag svarade ju på en fråga i det här inlägget, och nu har jag blivit lite mer klar med vad det är som efterfrågas, så här kommer helt enkelt en del 2 på samma fråga!

Det var precis det med 10 m volter jag syftade på. Kan ni inte båda rida och förklara exakt hur ni gör när ni rider en volt, skänkel, vikt, hand osv. 😊 
Sen angående längningarna. Jag förstår ju att ni behöver träna på det lite varje pass, men hur gör ni? Jag tänker för att få skillnaden mellan att hästen länger eller bara springer snabbare liksom 😊 Tack för svar !

När jag rider volter så tänker jag att jag ska svänga hela tiden. Sen beror det på hur liten eller stor volten är. På en 20m volt behöver man givetvis inte svänga lika mycket som på en 10m volt. Jag lägger vikten inåt, alltså trycker ner mitt inre sittben, leder med innerhanden och tar gärna med ytterhanden lite inåt också så att händerna "följs åt" och så håller jag om  med ytterskänkeln. Innerskänkeln är lite längre fram för att forma hästen i volten, och förhindra att den glider in för mycket. Sen är blicken otroligt viktig! Börja vänd in där volten ska börja, och ta sedan sikte på vart den ska sluta. Det gör det hela så mycket enklare, tycker jag :) 

Angående längningarna då så brukar vi öva på två sätt. Antingen med hjälp av bommar, eller utan. När vi använder oss av bommar så lägger vi ut travbommar och har den första lite kortare, den andra med längre avstånd och den tredje med ännu längre avstånd, så att hästen måste ta i mer och mer. Det kan ta ett litet tag för hästen att förstå denna övning, för du själv som ryttare ska inte göra någon big deal av det hela, utan hästen ska själv länga ut steget liksom. Så styr bara på bommarna(ha gärna 3-4 stycken), håll om med skänkeln och låt hästen göra jobbet. Läng gärna ut bommarna mer under passets gång också. 

Det andra sättet vi tränar på är att göra snabba övergångar mellan kort och förlängd trav. Rid på valfri linje(medellinje, fyrkant, snett igenom) och samla ihop hästen, driv sedan in i en förlängd trav och innan hästen faller isär/bara springer ifrån så samlar man ihop traven igen. Var samtidigt noga med att verkligen rida takten med sitsen för att förenkla för hästen. Ju mer man tränar desto längre kan de där förlängda intervallerna bli! Tycker detta sätt har funkat hur bra som helst på Tage som gärna faller isär i takten lite efter ett tag i mellantrav :) 

Så, om du har fler frågor kan du gärna ställa dem i kommentarsfältet. :)

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Kan ni göra ett inlägg på vad man ska tänka på vid tex en veterinärbesiktning? Behöver nämligen lite tips

2018-02-16 | 08:17:18
Anonym säger:

Okej tack för alla svar 😊

2018-02-16 | 11:48:09
Anonym säger:

Älskar er kanal💕💕💕😉😉

2018-02-16 | 18:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: