Svar på fråga

Vad jag har förstått så här Tage varit en liten slöis men nu skriver ni att han är pigg och fin. Hur har ni jobbat fram det och fått honom så musklad som han är nu?
 
Ja han är allt en liten slöis emellanåt. Just nu så är jag övertygad om att han känner sig fräsch och pigg i kroppen, vilket gör att han är fräsch och pigg också. Som vi pratat om många gånger så har Tage tyvärr inte riktigt kroppen med sig. Han har pålagringar på både manke och vänster SI-led, och dessutom har han väldigt lätt att få inflammationer i diverse leder trots att vi rider extremt varierat och inte "harvar runt" på ridbanan varje dag. I november så behandlades han ju för just inflammation i bakknäna, och sen har vi börjat med ett tillskott som vi pratar om i DEN HÄR videon. Den kombinationen är jag övertygad om att den gör honom så pigg och fin som han är nu. Han är typ i sin livs form just nu! 

Och hans muskler. Tja, de har typ suttit där de sitter sen 2010/2011 där någonstans, haha. Han har inte varit jättelätt att muskla, men däremot så har han haft extremt lätt att behålla musklerna på. Han vilade i ett halvår 2012/2013 där någonstans för behandling av SI-led, och trots att han inte rörde sig mer än promenader så behöll han exakt samma muskler. Det vi gjort för att muskla honom är framför allt mycket dressyrarbete, faktiskt. Vi har jobbat massor med att han ska kunna gå i en varierad form, för på så vis kommer man åt överlinjen vilket är väldigt viktigt. Sen utöver dressyrarbete(där vi jobbat samling, ökning, öppnor, slutor, skänkelvikningar, enkla byten osv) så har vi jobbat en del med bommar och studshoppning. Supernyttigt för hästarna och studs blir ju lite som knäböj för hästarna, haha. Rumpan får jobba liksom :) Och såklart - uteritter! Inte att förglömma. Gärna konditionsträning någon dag i veckan eller varannan i alla fall, och klättring om man har möjlighet till det. Varierad träning är superbra för att komma åt alla hästens muskler och bygga upp dem. 

Tage 2008 - Tage 2017.

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: