Svar på fråga

Hej. Skulle inte ni kunna skriva hur ni tänkt träna Focus inför LB:1? Har en häst som befinner sig på ungefär samma stadium och jag vill också gärna rida LB:1 med henne men vet inte hur jag ska lägga upp träningen för det.... 
Tack på förhand och mvh Magdalena
 
Hej! 
Vi har tränat Focus ganska mycket på volt fram tills nu, just för att vi försöker hitta balansen tillsammans, stärka honom(främst i höger bak som är hans svaga punkt, superbra att ställa honom utåt i vänster varv för att komma åt det) och lära känna varandra, och har egentligen inte tränat så mycket specifika grejer ur programmet. Dock bestämde jag mig i torsdags för att rida igenom programmet för att helt enkelt se hur det går. Vad är det värsta som kan hända, liksom? Det visade sig gå väldigt bra, så vi ska fortsätta rida igenom programmet varje ridpass nu. Det är några bitar som vi behöver träna extra mycket på så det ska vi fokusera på.

Med andra ord så tycker jag att det är väldigt bra att rida igenom programmet just för att se exakt vad ni behöver träna på, eller kanske vad ni behöver träna mest på. Den största svårigheten i programmet är väl 10m-volterna i trav där det faktiskt krävs en del balans och styrka, men är du osäker på om din häst klarar så små volter så kan du ju lägga lite större volter när du testar programmet. 

Om du inte vill testa att rida igenom hela programmet på en gång så kan du ju testa bitar av det åt gången också. Börja med uppridning - halt - trav - snett igenom, och sen paus. Sen nästa del i programmet och så vidare. Personligen så tycker jag faktiskt att det är bra att rida igenom programmet för att se vart nivån ligger med en gång. Det är klart att jag inte hade kunnat testa att rida igenom t.ex. MSV C/B eller så nu, för de rörelserna är vi inte mogna i ännu. Men eftersom det är ett såpass lätt program så tycker jag att det är helt okej :) 
 
 
/ Anna
Kommentarer
Johanna säger:

På tal om svagheter; hur ser/känner ni att han är svag i hö bak? Både från ryggen och marken. :) Kanske något ni vill visa på film?

Svar: Det är vår tränare med vant öga som sett det, hehe. Vi själva hade inte reflekterat så mycket över det innan första träningen med henne. Sen märks det av att han blir tjurigare/står emot lite i det varvet som blir jobbigt för honom. Till exempel så har han svårare för att fatta vänster galopp, så där märks det av :)
Emma Elfstrand

2018-02-20 | 10:49:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: