Stora framsteg!

Idag har vi haft fullt upp! Dels filmade vi med Anna(@friesiandreamteam på instagram) som vi red Holistisk ridning för i slutet på förra året. Exakt vad vi filmade och hur det gick behöver jag inte avslöja helt, men jag kan säga att vi lekte med hästarna i alla fall :)

Sen red jag Focus i paddocken. Vi tränade igenom lite programdelar samt red igenom programmet en gång. Tänker att det kan vara bra att både träna delar samt rida igenom hela programmet i alla fall en eller ett par gånger varje pass på banan nu för att försöka "befästa" det litegrann. Han var jätteduktig! Det går fort framåt nu vilket känns superkul.

Dock inte helt utan bakslag, haha. Nu låter det dramatiskt vilket det inte är, men där vi ska länga galoppen på snett igenom i LB:1 så vill han gääärna byta ;) Först försökte jag att bara sitta rejält i den galoppen jag ville behålla, men det hjälpte inte. Sen tänkte jag att det kanske hjälper om jag bryter av innan han vill byta, men då fattade han den nya galoppen strax efter jag bröt av, haha. Sist provade jag att bara rida i så samlad galopp jag kunde hela vägen, och det gick bra! Vi får nog rida så ett tag tills han förstått att han inte ska byta när jag inte bett honom om det. 

Utöver detta "bakslaget" så gick det bra! 10m-volterna i trav kändes ganska stadiga, halterna helt okej och över lag ett ganska bra flyt. Vi behöver träna på uppridningarna(som gärna blir vingliga)(note to self: RID PÅ FRAMÅT), längningarna i trav så det inte blir galoppinslag i dem och som sagt, galopplängningarna. Och skritten, men den är svårast på honom. Han har fin takt, men jag skulle vilja ha mer aktion och kontakt fram till bettet liksom. Bara att träna på!

Tage var sååå trött i morse när jag och Emma mockade hagen + lösdriften ♥ Sötnosen. 

Nu ska jag ta fredag! Jag och Samuel ska laga trerätters och ha det så mysigt ikväll. Imorgon blir det ju Pay & jump för Emma och Boppen, och så får vi se vad de andra två grabbarna får göra beroende på hur lång tid det tar och sådär. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Vart är Pay&Jump:en?

Svar: Falköping :)
Emma Elfstrand

2018-02-16 | 17:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: