Recept: köttfärssoppa

Soppor tycker jag alltid är najs att äta. Det går ganska fort att svänga ihop, och medan det puttrar på spisen kan man göra annat liksom. Sen är det ju GOTT också. Tänkte bjuda på ett recept på köttfärssoppa som jag lagade i tisdags! För vegetariskt alternativ är det bara att byta ut färsen mot vegofärs och ha enbart grönsaksbuljong i.

För 7-8 personer:
- Olja att steka i
- 1 gul lök
- 1kg färs
- 1 dl grönsaksfond
- 1 dl kalvfond
- 3 msk oxfond
- 0,75 dl tomatpuré
- 800g krossade tomater
- 550g kålrötter
- 350g morötter
- 1 blomkålshuvud, ca 800g
- 1,5 l vatten
- Salt, peppar, vitlök, oregano och en nypa socker/sötning

Gör såhär:
Börja med att fräsa den hackade löken i olja tills den mjuknat. Tillsätt sedan färs, och stek tills den är genomstekt/fått färg. Skala och hacka morötter, kålrötter och blomkål under tiden. Tillsätt fonder(jag vet att det låter som sjukt mycket fond, men det är ju massor med vätska och grönsaker som tar upp smak, så det behövs mycket fond ;)) och tomatpuré och stek ihop under ett par minuter. Häll på krossade tomater, vatten, morötter, blomkål och kålrötter och låt koka upp. Koka sedan under lock tills alla rotfrukter är lagom mjuka. Smaka av med salt, peppar, vitlök, oregano och sötning. Servera sedan soppan som den är, eller med något gott bröd till!

 
/ Anna
Kommentarer
Sara Holgersson säger:

Låter gott 😋

2018-02-01 | 22:18:31
Bloggadress: http://orangeparaply.blogg.se/
Anonym säger:

Låter gott 😋

2018-02-01 | 22:18:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: