Pay and jump med Bopps

Idag var jag iväg i Falköping för att hoppa en pay and jump med Boppis. Första gången på ett halvår som vi är ute och hoppar bana, så det var väldigt kul att komma iväg igen. Roligt nog så gick det riktigt bra också. 

Vi hoppade 90 cm två gånger och blev felfria i båda rundorna. Han kändes riktigt fräsch idag. När jag red fram kändes han ganska tung, men med många övergångar så fick jag till en bra känsla vid både framridningen och hoppningen. 

Första rundan tyckte jag kändes ganska bra. Jag fick inte jättebra flyt i galoppen, och var tvungen att bryta av och fatta ny galopp en gång, och i en sväng hamnade han i korsgalopp. Då blev det lite knas till den linjen som följde efter detta. Jag lyckades klämma in ett extra språng i en distans (8 språng istället för 7) istället för att bara jobba igång galoppen igen efter hindret. Utöver detta så var flytet bra.

Till nästa klass lärde jag av mina misstag och tycker att jag fick en bättre galopp överlag och red distanserna så som jag skulle. Det blir ofta så när jag är ringrostig att jag "mesrider" men jag vet att det kommer bli bättre när jag är lite mer varm i kläderna. En sak får jag ge mig i alla fall och det är att när jag har gjort ett misstag så är jag jäkligt snabb på att rätta det och gör sällan samma fel två gånger. Tvärtom så kan jag nästan vilja rätta till misstaget lite för mycket, vilket jag gjorde andra rundan. Då fick jag nästan lite trångt på 7 språng i distansen istället, haha. 

Kul med två felfria rundor i alla fall, och att han kändes så försiktig. Det var 10 språng varje bana och han var bara i ett hinder/klass. Ni som följer oss vet om att Bopps inte är den mest försiktiga häst som finns, men nu känner jag att jag har hittat en bra ridning för att få honom att lyfta på benen lite till. Nu ska jag bara lyckas kombinera denna med lite mer "jävlar anamma-ridning" också ;) 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Nya hjälmen😂♥️😍

2018-02-17 | 23:45:19
Emma säger:

Vad kul att det gick så bra, grattis! :D

Svar: Tack snälla! :D
Emma Elfstrand

2018-02-18 | 09:11:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: