Lång- och kortsiktiga tävlingsplaner med Boppen

Jag tänkte ta och skriva ett inlägg om både de lång- och kortsiktiga tävlings- och träningsplanerna med Boppen. Som ni säkert vet så fyller han 21 i år, men han känns ändå väldigt fräsch för sin ålder och storlek, så planen är att fortsätta tävla som vanligt med honom i år. Den enda skillnaden är väl egentligen att vi har sagt att han ska gå max 1m i hoppningen nu, så hopptävlingarna blir mest för skojs skull där vi kan leka runt lite i lägre klasser. Nu startade vi visserligen inte 110 förra året heller, men det berodde på skador och att vi aldrig hann komma igång. 

Först och främst: Träningsmässigt! Här är planen att vi ska träna regelbundet varje vecka. Varannan vecka hoppning för Sten (i grupp) och varannan vecka dressyr för Miranda (privat). Det känns som ett väldigt bra upplägg och jag är så nöjd med att äntligen ha kommit igång med tränandet nu. Dessutom har jag två tränare som passar oss utmärkt vilket känns skönt. 

Tävlingsmässigt i år så kommer jag nog tävla endel hoppning ändå. Det är så kul att hopptävla med Bopps, eftersom jag (nästan alltid) vet hur han kommer bete sig, till skillnad från på dressyrtävling där han antingen kan vara fin eller hur spänd som helst. I hoppningen ska jag försöka få till bra rundor, rida bra hela banan runt (så han inte river, vilket han gör så fort jag missar på något) och ifall det blir omhoppning ska jag rida ordentligt då också. 

Jag börjar dock bli sugen på att komma igång ordentligt och dressyrtävla honom också nu när han har gått så bra på dressyrtävlingarna och vi får så bra hjälp av Miranda. I år kör vi i så fall på LB-LA-klasser i dressyren, med förhoppningen om att han kommer bli lugnare i skallen om han får tävla lite mer dressyr regelbundet. Jag vet om att han för vissa domare har god chans att placera sig i dessa klasser om han håller sig avspänd och jag rider bra, medan det för vissa domare är helt omöjligt att ens bli godkända för att de dömer ner hans kroppstyp. 

Förra gången jag tränade för Miranda sa hon att han är ju lätt utbildad MSV:B i dressyren, och att vi borde satsa på det tävlingsmålet långsiktigt. Det låter ju väldigt roligt får jag säga! Han har ju inga problem med rörelserna i MSV:B, utan det är allt annat vi behöver få koll på bara. Jag tror att med Mirandas hjälp och regelbunden träning kommer vi få Boppen mer ihop i kroppen, så MSV:B kanske inte är någon omöjlighet att starta om han kan hålla sig frisk. 

Då har jag bara ett problem och det är att jag verkligen inte känner mig bekväm i dressyrsadel. Jag har alldeles för stor rumpa för att få plats i dem, och därför trivs jag så mycket bättre i Boppens hoppsadel där jag får plats ordentligt, men tyvärr gynnar en hoppsadel inte den lodräta sitsen speciellt bra. Jag har inte heller någon lust att köpa en svindyr dressyrsadel till min 21-åriga och dessutom väldigt kräsna häst. Han fick liksom sadeltvång när vi bytte padd till en ny sådan, haha. Han vill helt enkelt ha sin gamla sadel och gamla padd ;) Det funkar med den dressyrsadeln vi redan har, men den känner jag mig som sagt inte bekväm i. Nåja, det problemet får jag ta tag i sedan i så fall!

 
/ Emma
Kommentarer
Marielle säger:

Kul med planering och mål!

2018-02-26 | 08:39:39
Bloggadress: http://www.nouw.com/mariellefriman
Emelie säger:

Jag har en dressyrsadel som jag tror passar både dig och boppen, billig ;) finns i Lidköping Om du e sugen. Min häst har musklat om sig så passar inte längre.. + att jag rider western Numera 💁🏼

Svar: Spännande! Ifall du har vägarna förbi Vara någon dag får du gärna ta med den så kan vi prova :)
Emma Elfstrand

2018-02-26 | 09:33:04
Frida säger:

Jag har större bakdel än vad du har och enligt min erfarenhet är det enorm skillnad på dressyrsadlar. Satsa på en med lite flatare säte och inte ngn av de äldre märkena med superdjup sits t ex Kieffer.
Sadlar som min rumpa gillat är Bates Isabell, Bates Innova, Prestige D1 och min absoluta favorit Equipe Oracle som jag har nu. Ganska flat säte, man kommer väldigt nära och rejäla men mjuka knästöd.

2018-02-26 | 19:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: